Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей - одне із важливих напрямків загальнообов’язкового державного соціального страхування

Дата: 30.03.2021 13:08
Кількість переглядів: 432

Фото без опису

Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 №39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, із змінами.

Кожна застрахована особа (яка сплачує та/або за яку сплачується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) у разі настання страхового випадку в період роботи має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу. За цим порядком застрахована особа направляється на реабілітаційне лікування відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії (далі – ЛКК) лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.

Вищезазначена постанова передбачає самостійний вибір застрахованою особою санаторно-курортного закладу відповідно до переліку, затвердженого виконавчою дирекцією Фонду та оприлюдненого на офіційному вебсайті Фонду.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.

Заклад охорони здоров’я інформує орган Фонду про потребу в відновлювальному лікуванні застрахованої особи.

Представник відділення Фонду відвідує застраховану особу, яка знаходиться на стаціонарному лікуванні, у закладі охорони здоров’я,  роз’яснює їй порядок забезпечення реабілітаційним лікуванням та оформлює відповідну заяву. Після перевірки  інформації про перебування застрахованої особи на обліку в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та узгодження із санаторно-курортним закладом можливості прийому її на реабілітаційне лікування відділенням Фонду готується тристоронній договір, згідно з яким застрахованій особі надано право на отримання послуг із реабілітаційного лікування.

Великоновосілківським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області починаючи з 2018 року було забезпечено реабілітаційним лікуванням 167 застрахованих осіб за різними профілями лікування.

За додатковою інформацією просимо звертатися до Великоновосілківського відділення УВД ФСС за телефоном (06243) 2-15-36.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь