Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей - одне із важливих напрямків загальнообов’язкового державного соціального страхування

Дата: 30.03.2021 13:08
Кількість переглядів: 424

Фото без опису

Постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 №39 затверджено Порядок відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, із змінами.

Кожна застрахована особа (яка сплачує та/або за яку сплачується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) у разі настання страхового випадку в період роботи має право на лікування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу. За цим порядком застрахована особа направляється на реабілітаційне лікування відповідно до медичних показань за рекомендацією лікуючого лікаря та за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії (далі – ЛКК) лікувально-профілактичного закладу, клініки медичної науково-дослідної установи або жіночої консультації.

Вищезазначена постанова передбачає самостійний вибір застрахованою особою санаторно-курортного закладу відповідно до переліку, затвердженого виконавчою дирекцією Фонду та оприлюдненого на офіційному вебсайті Фонду.

Термін лікування в реабілітаційному відділенні визначається лікуючим лікарем та ЛКК, який є необхідним для відновлення здоров’я та працездатності застрахованої особи відповідно до профілю лікування та особливостей перебігу хвороби, але не більше 24 днів.

Заклад охорони здоров’я інформує орган Фонду про потребу в відновлювальному лікуванні застрахованої особи.

Представник відділення Фонду відвідує застраховану особу, яка знаходиться на стаціонарному лікуванні, у закладі охорони здоров’я,  роз’яснює їй порядок забезпечення реабілітаційним лікуванням та оформлює відповідну заяву. Після перевірки  інформації про перебування застрахованої особи на обліку в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та узгодження із санаторно-курортним закладом можливості прийому її на реабілітаційне лікування відділенням Фонду готується тристоронній договір, згідно з яким застрахованій особі надано право на отримання послуг із реабілітаційного лікування.

Великоновосілківським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області починаючи з 2018 року було забезпечено реабілітаційним лікуванням 167 застрахованих осіб за різними профілями лікування.

За додатковою інформацією просимо звертатися до Великоновосілківського відділення УВД ФСС за телефоном (06243) 2-15-36.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь