Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася сесія селищної ради

Дата: 19.04.2021 16:38
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

16 квітня 2021 року о 10:00 годині під головуванням Людмили ПЕТРОВОЇ, Великоновосілківського селищного голови відбулося засідання позачергової восьмої сесії Великоновосілківської селищної ради 8-го скликання.

У роботі сесії прийняли участь заступник голови Волноваської районної ради Сергій КРАВЧЕНКО, керівники комунальних підприємств селищної ради, начальник управління, начальники відділів селищної ради, апарат селищної ради.

Було заслухано ряд важливих для громади питань та затверджено декілька цікавих та корисних для громади цільових програм серед яких:

1. Про селищну цільову програму «Шкільний Громадський бюджет Великоновосілківської селищної ради на 2021-2025 роки». З метою активізації молоді та створення додаткових умов для якісної неформальної освіти школярів, а також системи співпраці і взаємодії органу місцевого самоврядування та шкільної громадськості. У школярів багато ідей, але можливості їх реалізації обмежені, через відсутність фінансової та адміністративної підтримки. Участь приносить користь як самій молоді, так і спільноті в цілому. Вони стають більш впевненими і сповненими ентузіазму, коли бачать, що їхні погляди сприймаються всерйоз і беруться до уваги. Вони відчувають відповідальність за дії, які вони ініціюють і здійснюють. Їх самооцінка поліпшується, вони набувають нових навичок і стають активними учасниками в інших сферах свого життя, наприклад, в місцевому співтоваристві, школі чи політиці. Якщо молоді люди беруть участь в плануванні і прийнятті рішень, молодіжні заходи з більшою ймовірністю будуть актуальні і приємні для них. Програма розроблена з метою активізації участі громадян у прийнятті рішень та методології реалізації механізмів громадського бюджету.

2. Про цільову Програму національно-патриотичного виховання в закладах освіти Великоновосілківської селищної ради на 2021-2025 роки. З метою підвищення рівня розвитку громадянсько-патріотичного, військово-патріотичного та духовно-морального виховання на основі суспільно-державних, національних цінностей в закладах освіти Великоновосілківської селищної ради.

3. Про створення Молодіжної ради при Великоновосілківській селищній раді. З метою створення постійно діючого колегіального консультативно-дорадчого органу при Великоновосілківській селищній раді для проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації молодіжної державної політики та вирішення питань життєдіяльності громади у сфері молодіжної політики.

Основними завданнями Молодіжної ради є:

  • розробка рекомендацій, пропозицій та консультування виконавчих органів Великоновосілківської селищної ради щодо реалізації молодіжної політики у Великоновосілківській селищній раді;
  • залучення молоді до місцевого самоврядування та створення системи молодіжного самоврядування в громаді для збалансування та найбільш ефективного виконання державної молодіжної політики;
  • залучення молоді до участі у всіх сферах розвитку громади, у тому числі у громадському житті;
  • активна співпраця з молоддю щодо благоустрою громади та популяризації здорового та безпечного способу життя;
  • поширення серед молоді волонтерського руху, спрямованого на поліпшення соціального становища та життя молоді Великоновосілківської селищної ради;
  • вивчення, систематичний аналіз і прогнозування будь-яких соціальних процесів у молодіжному середовищі;
  • визначення та обґрунтування пріоритетних напрямів молодіжної політики, зміцнення правових та матеріальних гарантій молоді;
  • здійснення моніторингу діяльності формальних та неформальних громадських молодіжних організацій та об’єднань, органів студентського та учнівського самоврядування міста;
  • вивчення та узагальнення стану роботи з молоддю в Великоновосілківській селищній раді, на підприємствах, в установах, закладах і організаціях усіх форм власності.

У ході сесії прийнято ряд рішень, які стосуються виготовлення і затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою та інші.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.

Окрім цього в різному було заслухано питання Про створення позафракційної депутатської групи «Жінки, мир, безпека» у Великоновосілківській селищній раді. Мета створення Групи сприяння досягненню миру в Україні з посиленням участі жінок у миротворчих процесах, забезпечення достойного соціального захисту громадян, материнства та дитинства, сприяння розширенню участі та представництва жінок у всіх сферах життя, запобігання та протидія насильству і дискримінації.

З усіма прийнятими рішеннями ви можете ознайомитися на офіційному вебсайті Великоновосілківської селищної ради в розділі «Офіційні документи»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь