Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Flash mob до Великодня!

Дата: 26.04.2021 11:51
Кількість переглядів: 478

Фото без опису

27 квітня 2021 року о 20:00 на стадіоні «Колос» відбудеться Flash mob «Вербове Колесо» всіх бажаючих запрошуємо до участі при собі мати телефон з ліхтариком.

Сенс заходу створити живе Вербове Колесо та відобразити його на світлинах з висоти пташиного польоту.

«Будь весела, як весна, багата, як земля, здорова, як вода! », - бажають добрі люди один одному. Радіє все весні. А хто ж натхненник цієї радости, хто посилає благодійне тепло? – Сонце! Ось чому Сонце - Сварог і стало в далекі доісторичні часи первісної культури Даждьбогом! Сонце на небі! Небо було святістю!Все взяте разом утворило наші традиційні святкування, пов’язані з Сонцем (сонячною системою - колом)

На Івана Купала палаюче колесо – символізує Сонце, яке «покотилося на зиму». На свято Андрія – Сонце символізує Калита (солодкий медовий корж, який обов’язково треба було відкусити аби набратися від нього сонячної енергії на весь рік). На Великдень – Вербове Колесо, яке «вище тину стояло, много дива видало…»!

На свята Вербове Колесо молодь виготовляла з гілок верби, переплетених між собою, по колу прив’язували довгі різнокольорові стрічки-промені і «садовили» його на довгу палицю. На Трійцю Вербове Колесо уквітчали різнобарвними квітами та троїцьким зіллям. На всіх святах сонячного циклу, окрім Різдва , присутнє Вербове Колесо, що символізує собою наше Сонце! (Захід буде проведено з дотриманням карантинних заходів)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь