Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють оптову торгівлю підакцизними товарами

Дата: 02.07.2021 13:00
Кількість переглядів: 525

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує щодо видачі додатків до ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами і рідинами, що використовуються в електронних сигаретах.

Згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2015 року № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» із змінами та доповненнями органом ліцензування щодо діяльності з оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, або рідинами,що використовуються в електронних сигаретах визначено територіальні органи ДПС.

Відповідно до статті 18 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зі змінами і доповненнями (далі Закон № 481) встановлено, що у разі якщо суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) здійснює оптову торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, або рідинами, що використовуються в електронних сигаретах через філію (яка не є юридичною особою), інформація про місцезнаходження філії та її ідентифікаційний код зазначаються в додатку до ліцензії. Додаток видається за заявою суб’єкта господарювання (у тому числі іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво), до якої додається копія довідки про включення філії до ЄДРПОУ з присвоєним їй ідентифікаційним кодом, засвічена нотаріально або органом, який видав оригінал документа, або посадовою особою органу ліцензування.

Разом з цим зазначаємо, що наказом ДПС від 22.04.2021 №446 «Про затвердження типових інформаційних карток адміністративних послуг» передбачено, що заяви подаються до контролюючого органу за місцем реєстрації суб’єкта господарювання.

Для отримання додатків до ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами і рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, суб’єкт господарювання повинен звернутися до ГУ ДПС за місцем реєстрації.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Донецькій області у мережі Facebook.

Підписатися на Facebook 

fb.com/TaxUkraine

www.facebook.com/tax.donetsk

Підписатися на Telegram-канал

t.me/tax_gov_ua

Підписатися на YouTube

youtube.com/TaxUkraine

youtube.com/c/ДПСуДонецькійобласті

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно і безпечно за допомогою сервісу «InfoTAX» t.me/infoTAXbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь