Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дике поле. Шлях до Європи.

Дата: 19.07.2021 17:09
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

17 липня 2021 року відбувся щорічний фестиваль історичних реконструкцій «Дике поле. Шлях до Європи», який традиційно пройшов на березі штучного водосховища поблизу села Назарівка Нікольської територіальної громади в межах охоронної зони Українського степового природного заповідника «Кам’яні Могили».

Фестиваль відкрив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло КИРИЛЕНКО. Який привітав учасників та гостей фестивалю.

Великоновосілківська селищна рада на чолі з селищним головою Людмилою ПЕТРОВОЮ представляла громаду в історичному періоді козацька доба де були представлені старовинні страви історичної епохи, забави та костюми.

У програмі фестивалю були представлені творчі майстерні: гончарство, плетіння килимків, декоративна обробка деревини та інше. Реконструкція історії України у різних історичних періодах: скіфська доба, княжа доба, козацька доба та доба відродження незалежності.

Проходили показові виступи клубів історичних реконструкторів Історико-етнографічного комплексу «Азовська дружина», лицарський клуб «Бродекс», «Люті козаки», Козацький клуб «Ротар» та презентація військовими частинами ООС доби відродження незалежності України: військової техніки та зброї.

Для дітей працювало дитяче містечко з дитячими розвагами: «Таємнича скрижаль», «Табір Київського князя», «Дитяче стрільбище», селфі-зони, експозиція та майстер-класи майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Майстри та майстерні». Дійство «Козацький Герць» кінного театру «Українські козаки», показові виступи козаків «Оборона табору», «Вогняна лава», «Козацькі звитяги»

Для гостей фестиваля виступив гурт «Тінь сонця», артисти Київського ансамблю ударних інструментів «ARS NOVA» з барабанним шоу. Також глядачі побачили театралізоване дійство «Битва на Калці» та «Древо бажань».

Свято завершилось видовищним фаєр-шоу та Диско-толокою.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь