Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великоновосілківський районний центр зайнятості інформує!

Дата: 20.07.2021 08:32
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Ситуація на ринку праці України характеризується постійним попитом на працівників сфери торгівлі, послуг (11%); робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (45%) та найпростіших професій (24%).

Основною проблемою сучасного ринку праці залишається нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці,  особливо для молоді.

Станом на 1 липня 2021 року кількість вакансій у базі даних Великоновосілківського районного центру зайнятості становила 14.

У середньому на одну вакансію претендувало 48 осіб, у тому числі серед професіоналів 47 осіб, серед працівників торгівлі та сфери послуг – 27 осіб; серед осіб без спеціальної підготовки – 21 особа;  серед робітників з обслуговування технологічного устаткування –  12 осіб; серед кваліфікованих робітників сільського господарства – 7 осіб.

Станом на 1 липня 2021 року кількість зареєстрованих безробітних становила 676 осіб, з яких 45% складали жінки, 34% – молодь віком до 35 років, 34% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, понад 37% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями.

У січні-липні 2021  року послугами державної служби зайнятості скористалися понад 1845 громадян, з них статус безробітного мали 1622 особи.

Протягом січня-липня 2021 року за направленням центру зайнятості отримали роботу 669 осіб, з них 608 зареєстрованих безробітних, що на 91 безробітного  більше, ніж у січні - липні 2020 року.

Брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру –  235 осіб; проходили професійне навчання  336 осіб.

Рівень зареєстрованого безробіття на кінець червня становив 9,1 %.

Рівень безробіття в Донецькій області серед робочої сили віком 15 років і старше, згідно даних експрес-випуску Головного управління статистики у Донецькій області, у I кварталі 2021 р.  становив 15,8%, а серед осіб у віці 15–70 років  –  15,9%.

Рівень безробіття в Україні серед робочої сили віком 15 років і старше  у I кварталі 2021 р.,  згідно даних експрес-випуску Державної служби статистики, становив 10,4%, а у віці 15–70 років – 10,5%.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь