Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! Важлива інформація!

Дата: 29.07.2021 15:53
Кількість переглядів: 495

Фото без опису

Проблема сміттєзвалищ з’явилася в Україні не сьогодні й не учора – вона постала десятки років тому й окремі місця захоронення відходів розрослися настільки, що виглядають мало не державами в державі. Окрім захаращення непотребом великих площ дорогоцінної землі, сміттєзвалища наносять невиправну шкоду довкіллю через забруднення отруйними речовинами повітря, ґрунту і підземних вод, а відтак – здоров’ю людей.

Абревіатура ТПВ знайома сьогодні навіть дітям, оскільки нарешті тема охорони навколишнього середовища з екологічних кіл перемістилася на загал і правилам поводження з відходами тепер вчать дорослих та дітей. Тож про небезпеку, що несуть в собі полігони твердих побутових відходів (ТПВ), на території яких не встановлено обладнання для сортування та переробки сміття, знають майже усі.

Але ще більшу небезпеку несуть в собі стихійні сміттєзвалища. Якщо офіційних (контрольованих) полігонів в Україні майже 6 000, то стихійних (неконтрольованих) за різними оцінками до 30 000 – це приблизно 7% від усієї площі України. А загальний обсяг відходів на усіх полігонах, включаючи й промислові, складає понад 450 мільйонів тон на рік, багато з яких – небезпечні.

Світ змінюється, світ дорослішає і люди нарешті почали розуміти справжню ціну кожній краплині чистої води, кожній пухнастій сніжинці, кожному сонячному променю. Тому найменше, що може зробити кожен із нас – любити й оберігати природу навколо себе, тримати цей світ у чистоті.

Звертаємося з проханням до жителів Великоновосілківської селищної ради бережіть Нашу громаду бережіть Наш дім! Ставтесь бережно до природи та до її недр, адже тільки ми відповідальні за те що ми залишимо нашим дітям та онука!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь