Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна – це ми!

Дата: 23.08.2021 10:04
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Україна відзначає День Державного Прапора і 30-річчя своєї незалежності. Три десятиріччя ми самі, наш народ, вирішуємо свою долю, визначаємо напрямки і шляхи розвитку, розбудовуємо по суті нову державу, якої прагнули усі попередні покоління українців. Людям притаманне бажання досягти мети якомога швидше. Хотілося і нам, чого там лукавити, швидше побачити державу дужою, авторитетною у світі, відчути реальне зростання добробуту громадян, підвищення життєвого рівня, аж до європейського. Та не все бажання узгоджується з реальністю. А у плані розбудови будь-якої держави швидкі зміни на краще неможливі, тим паче нашої, яка зазнала і поневолення, і несвободи, залежності, війн і руйнувань. Але, хоч не всі сподівання, пов’язані, із здобуттям незалежності, яку ми  так дружно підтримали в 1991 році, на сьогодні справдилися, усе ж зроблені країною кроки по шляху розбудови цілком зрілі і значущі.

З 30 років незалежності держави 29 років я працюю в органах місцевого самоврядування і, можна говорити, не тільки відчував реальні зміни, а й брав участь у їх впровадженні в життя, в їх реалізації. Доводилося змінювати стиль роботи, перестроюватися. Ми одержали можливість більше дослухатися до думки людей, а їх дали можливість голосніше її висловлювати і наполегливіше відстоювати. Хоча, маю наголосити, що не кожна думка враховує реальні можливості органів влади, самоврядування, не завжди потреби співпадають з можливостями. І от тут головне – знаходити консенсус, для хоча необхідне постійне безпосереднє спілкування з людьми. І в міськраді, яку очолював, і в районній раді на посаді заступника, першого заступника і тепер от голови – завжди знаходжу час, щоб вислухати людину, дати відповідь, роз’яснити, постаратися зробити її своїм спільником у вирішенні питань загального значення.

Мабуть, кожен знає, що працювати під час змін – найважче, але є й певне задоволення, відчуття самоповаги (гордості) за те, що ти безпосередньо  причетний до великої загальнодержавної справи, яка твориться і на місцях.

Очоливши районну раду, я знову потрапив на  вістря змін: саме час реалізації аміністративно-територіальної реформ, утворення в районі територіальних громад і органів їх управління. Зараз то тут, то там г можна почути, що ніби після утворення громад функції районної ради звузилися до мінімуму і ніби взагалі це орган утратив значення. Скажу відповідально: функцій достатньо, роботи не поменшало, вона тільки дещо переорієнтована. Навіть сам початок – утворення громад, передача  їм певних повноважень, майна, формування місцевих бюджетів – усе це складний процес, здійснення якого потребувало юридично грамотного, фахового керування, умілої організації, вуваженного підходу. Доводилося скрупульозно вивчати як загальні вимоги, так і місцеві особливості, умови, навіть традиції, що складалися роками. До того ж, у місцеві органи самоврядування прийшли нові люди, які представляють різні політичні сили, і треба враховувати думки всіх, знаходити і робити ставку на об’єднуючі позиції і прагнення, що і стараюся робити у своїй роботі (можна деталі).

За час нової каденції ми зробили немало. Так, наприклад, в цьому році були виділені кошти на відшкодування перевізникам за перевезення пільгової категорії громадян району у приміському транспорті в сумі 7241372 грн. Надана фінансова підтримка в рамкам реалізації Програми соціального захисту дітей віком від 0 до 18 років, хворих на цукровий діабет в сумі 1000000 грн. Надані кошти на «Капітальний ремонт будівлі пожежного депо 81 в смт. Велика Новосілка, пров. Аграрний, 23 А». Надана субвенція  Великоновосілківській селищній раді для проведення ремонту доріг сіл та селищ на 2021 рік у сумі 6 400 000 гривень, для придбання вакуумного асенізаційного автомобіля на 2021 рік у сумі 1 113 100 гривень. Надано субвенцію Старомлинівській сільській раді на умовах співфінансування для проведення ремонту доріг у сумі 4 000 000 грн. Надано субвенцію Комарській сільській раді для проведення реконструкції водопровідних споруд на 2021 рік у сумі 400 000 грн, на умовах співфінансування для проведення реконструкції лінії освітлення в селах Шевченково, Воскресенка, Вільне Поле, Бурнацьке на 2021 рік у сумі 1 500 000 грн, для проведення ремонту доріг загального значення села Комар по вул. Єгорова та Фролова у сумі 2 500 000 грн. Надано субвенцію Великоновосілківській селищній раді для проведення ремонту водопровідної мережі смт. Велика Новосілка на 2021 рік у сумі 1 500 000 гривень. Надані кошти в сумі 850 000 грн. КНП «Великоновосілківська центральна районна лікарня» для придбання кисневої станції та 379 000 грн. для придбання медичного транспорту, та багато іншого.

Я знаю, що претензій до місцевої, як і до центральної  влади у мешканців району, будь-якої громади завжди немало. Це зрозуміло: потреба жити краще, мати кращі умови є у кожної людини завжди. Та будьмо об’єктивні: за роки незалежності держави ми реально відчули зміни на краще, рівень життя підвищився,  незважаючи на те, що на нашій території точаться воєнні дії, збиток від яких величезний, а надто – людські втрати. Тож будьмо свідомими своєї відповідальності за долю свою і держави, рідної нашої України. Вона для всіх нас – одна,  єдина, найдорожча! І пам’ятаймо: шлях до великої мети долається маленькими кроками.

Зі святом вас, дорогі земляки! З Днем Державного Прапора і Днем незалежності України. Наповнемо кожен день свого життя любов’ю до своєї держави, свого краю, один до одного і не шкодуймо  зусиль для зміцнення нашої України, її процвітання. Бо вона – це ми, а ми – це вона.

Сергій Демченко,

голова Волноваської районної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь