Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Меморіальний мітинг-реквієм «Пам'ять про подвиг солдатський незгасна!»

Дата: 13.09.2021 10:43
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

Сьогодні до 78-ї річниці визволення Донбасу населених пунктів Великоновосілківської територіальної громади і Волноваського району від   нацистських загарбників в смт Велика Новосілка біля меморіального комплексу «Воїн-визволитель» відбувся меморіальний мітинг-реквієм «Пам'ять про подвиг солдатський незгасна!»

Участь у заході прийняли керівники та працівники апарату, управлінь і відділів Великоновосілківської  селищної ради, представники трудових колективів, військовослужбовці та учні навчальних закладів.

Восьмого вересня в ході Донбаської стратегічної наступальної операції частини другої Гвардійської та п'ятої Ударної армій звільнили обласний центр - місто Донецьк.

Протягом 12 вересня на заході Донецької області і західніше міста Донецьк  наші війська продовжували наступ і, просунувшись вперед від 10 до 30 кілометрів, зайняли понад 50-ти населених пунктів, в тому числі районний центр області Старий Керменчик (село Старомлинівка), і великі населені пункти Андріївка, Олексіївка, Богатир, Новоукраїнка, Павлівка, Євгенівка, Новопетриківка, Ново-Каракуба (Красна Поляна).

Протягом 13 вересня наші війська продовжували розвивати наступ і, просунувшись вперед від 6 до 15 кілометрів, зайняли понад 90 населених пунктів, в тому числі районний центр Дронецької області Великий Янісоль і великі населені пункти Комар, Времівка, Новодаровка, Санжарівський, Ворошилівка, Зачатіївка...

Дорогі земляки! У важких вересневих боях 1943-го року, ціною багатьох життів наш район, весь Донецький край був позбавлений від гніту і поневолення.      

Героїзм і великий немеркнучий подвиг воїнів, підпільників, партизанів і трудівників тилу Донбасу назавжди залишаться у пам'яті нащадків.

Сьогодні ми віддаємо данину пам’яті тим, хто героїчно боронив свою землю зі зброєю в руках, хто самовіддано працював в тилу.

У цей теплий вересневий день ми вшановуємо тих,хто загинув, захищаючи рідний край.

«Дорогі  великоновосілківці! Нехай ваше життя  завжди буде зігріте теплом та любов'ю рідних і близьких. Нехай у ваших домівках панують затишок  і  добробут, а над головою буде мирне небо! Бо ми всі з вами  хочемо жити без війни!», - говорить селищний голова Людмила ПЕТРОВА.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь