Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щеплення проти COVID-19: хто підлягає обов’язковій вакцинації

Дата: 13.10.2021 10:44
Кількість переглядів: 503

Обов’язковій  вакцинації проти COVID-19 підлягають представники низки  виробництв та організацій, перелік яких  затверджений відповідним наказом № 2153 Міністерства охорони здоров'я України. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області.

 Так, на період карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наказ набирає чинності з 7 листопада - через місяць з дня його публікації.  

За інформацією МОЗ, у випадку, якщо через місяць співробітники вказаних організацій не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати на період карантину.

«На сьогодні в області є достатньо вакцини AstraZeneca; Coronavac/Sinovac-Biotech; Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Вакцинація - єдиний ефективний спосіб захистити себе від COVID-19.  Звертайтесь до сімейних лікарів, до центрів масової вакцинації в 11 містах, звертайтесь до амбулаторій, де відкриті пункти щеплення», -  закликав Олександр Педенко. 

Джерело: dn.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь