Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо спільної організації роботи

Дата: 23.10.2021 09:45
Кількість переглядів: 410

Фото без опису

Головне управління ДПС у Донецькій області (далі - ГУ ДПС у Донецькій області) з метою полегшення та зручності сплати платниками податків грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків, зборів, інших платежів та єдиного внеску, інформує щодо можливості використання платниками податків єдиного рахунку та кроки необхідні для переходу до його використання, наступного змісту.

Відповідно до статті 35і Податкового кодексу України, Єдиний рахунок - це рахунок, відкритий у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених цим Кодексом, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Для переходу до використання єдиного рахунку необхідно здійснити наступні кроки:

  1. подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку»;
  2. отримати квитанцію про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок;
  3. надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення або з визначенням одержувача.

Платник податків має можливість сплатити через єдиний рахунок всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов'язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Єдиний рахунок не може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку (доходу) до бюджету державними та комунальними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями.

Переваги користування єдиним рахунком в тому, що такий спосіб сплати податків і зборів є комфортним. Використання єдиного рахунку скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь