Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Розумна теплиця на автономному живленні» - ВІДКРИТО!

Дата: 28.10.2021 15:45
Кількість переглядів: 861

Фото без опису

У листопаді 2020 року команда Великоновосілківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 "Друге дихання" (Дмитро Давиденко - капітан команди, Аліна Хараман, Влада Янатьєва та Олександр Зуєв, керівник - учитель інформатики та фізики Віктор Павловський) подали заявку на участь в обласному конкурсі "ШколаТехно", організаторами якого виступили ДонНТУ, ГО «Покровська платформа спільних дій» і Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за соціальної відповідальності бізнес-компанії «МЕТІНВЕСТ»,  у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 02 березня відбувся фінал, за результатами якого  журі оголосило переможцями команду "Друге дихання". Виграно грант на 250000 грн. для втілення проєкту в життя.

Також за підтримки Великоновосілківського селищного голови Людмили ПЕТРОВОЇ сесією виділено 25 000 грн. для підтримки проєкту та завезено пісок на 5 000 грн.

З 19 травня почалися будівельні роботи, які були закінчені у жовтні 2021 року.

Сьогодні відбулося урочисте відкриття Розумної теплиці на автономному живленні.

Директор Великоновосілківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 Олена АВІЛОВА привітала всіх присутніх і висловила слова вдячності всім, хто був причетний до створення теплиці: проректору Донецького інституту післядипломної освіти, кандидату біологічних наук, доценту Віктору ШАБАНОВУ, старшому викладачу Донецького національного технічного університету Глібу СТУПАКУ, керівниці соціальних проєктів ГО «Покровська платформа спільних дій» Юлії БОРОВИК, депутату Волноваської районної ради Сергію КИРИЛОВУ, Великоновосілківському селищному голові Людмилі ПЕТРОВІЙ, директору Великоновосілківського професійного ліцею Миколі МАЛТАБАРУ та всім причетним.

Члени команди «Друге дихання» розказали про принцип роботи теплиці, показали на макеті, як вона буде працювати. Було продемонстровано нове обладнання: гідропоніка, апарат для клонування рослин, крапельний полив та полив «Туман».

Відкриття теплиці – це новий крок у впровадженні STEM-освіти в школі, можливість залучення здобувачів освіти до соціального підприємництва, проведення експериментальної роботи та  написання наукових досліджень.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь