Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сприяння вирішенню трудових спорів – невід’ємна і складова частина роботи відділення НСПП в Донецькій області

Дата: 12.11.2021 08:35
Кількість переглядів: 373

Фото без опису

Відділення Національної служба посередництва і примирення в Донецькій області  постійно стикається з правовою необізнаністю найманих працівників підприємств, установ і організацій щодо захисту їх інтересів в рамках законодавства про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів).

Правова необізнаність найманих працівників в умовах порушення роботодавцями законодавства про працю та охорону праці, а також положень колективних договорів призводить до виникнення акцій соціального протестів.

На теперішній час більшість підприємств Донеччини, де виникають конфлікти між сторонами соціально-трудових відносин, обирають правовий шлях вирішення конфліктів, що передбачено Законом України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Як показала практика, представники сторін соціально-трудових відносин вже твердо знають, що вирішення будь-якого конфлікту починається з переговорів, де допомога відділення Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області є вкрай необхідна.

Фахівці Відділення сприяють наданню правової допомоги та проведенню переговорів у форматі примирної комісії або трудового арбітражу, що впливає на вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) між найманими працівниками та адміністрацією підприємств, установ і організацій.

Сьогодні відділення НСПП в Донецькій області, як державний орган влади, виконує свої повноваження та розташовано на підконтрольній українській владі території Донецької області за адресою:   м. Краматорськ, бул. Машинобудівників, 53, офіс 202, 208, тел. (06264) 2-16-20. Консультація та правова допомога громадянам з питань трудових відносин здійснюється Відділенням безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь