Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перший день дводенного онлайн тренінгу «Підхід, заснований на правах людини, та бюджетування»

Дата: 11.11.2021 17:23
Кількість переглядів: 336

Фото без опису

Сьогодні представники Великоновосілківської селищної ради взяли участь у першому дні дводенного онлайн тренінгу «Підхід, заснований на правах людини, та бюджетування»

Захист прав людини та забезпечення її потреб є одними з головних обов’язків владних інституцій,  відповідальних за забезпечення високої якості життя та розвитку суспільства. Процес децентралізації в Україні дає підстави для наближення органів місцевої влади до громади та ефективного задоволення  потреб мешканців та мешканок. Очевидним стає факт, що децентралізація може сприяти процесам  покращення захисту прав людини та гендерної рівності, що дасть змогу формувати більш ефективне  місцеве врядування, сприяти економічному та соціальному розвитку, правам, підзвітності та  прозорості. 

Бюджет є найважливішим політичним документом, що демонструє оцінку зусиль органів влади  реалізовувати права людини. 

Гендерний підхід та підхід на основі прав людини спрямовують зусилля місцевого самоврядування, забезпечуючи користь тим мешканкам та мешканцям, хто найбільше потребує допомоги, та сприяє  позитивній співпраці між «носіями обов’язків» та «носіями прав». Дотримуючись наріжного принципу  Порядку денного Цілей Сталого Розвитку до 2030 року “не залишати нікого позаду”, негайне реагування та довгострокові зусилля місцевого самоврядування для відновлення мають надати  пріоритет погіршеним соціально-економічним потребам найбільш вразливих груп населення.  Партисипативність є ключовим інструментом для забезпечення того, щоб потреби, пріоритети та  інтереси вразливих груп були враховані у процесі прийняття рішень на місцевому рівні.  

ООН «Жінки в Україні» в рамках Програми ООН з відновлення та розбудови миру у співпраці з  місцевими органами влади Донецької та Луганської областей працює над зміцненням спроможності  та розширенням участі жінок та вразливих груп у цих процесах. ООН Жінки сприяє впровадженню  ефективних підходів до визначення різноманітних потреб та пріоритетів жінок та чоловіків у місцевих  громадах, для врахування при розробці місцевих програм та бюджетів на основі прав людини та  гендерної рівності. 

Тренінг має на меті зміцнити потенціал місцевої влади щодо інтеграції підходу на основі прав людини,  у бюджетний процес, з акцентом на вразливі категорії чоловіків та жінок. 

Завдання тренінгу:  

Учасники:  

- підвищать рівень знань щодо концепції підходу, заснованого на правах людини, та навиків його  застосування;  

- ознайомляться із інструментом оцінки та моніторингу політики та бюджетів у контексті застосування  підходу на основі прав людини, оцінити його необхідність та корисність;  

- зможуть оцінити важливість бюджету для реалізації прав людини та гендерної рівності, його  необхідність, користь, пов’язати бюджетний процес з принципами належного врядування, участі  населення, підзвітності та забезпечення прав людини;  

- поглиблять знання щодо ідентифікації та оцінки проблеми, з якими стикаються вразливі категорії  жінок та чоловіків у громаді та шляхів врахування потреб через надання публічних послуг. 

Тренер: Галина Бережна, експертка-консультантка у громаді 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь