Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У листопаді–грудні цього року виповнюється 100 років Другого Зимового походу Армії Української Народної Республіки – останньої спроби збройним шляхом повернути втрачену державність.

Дата: 01.12.2021 09:29
Кількість переглядів: 473

<>

Планом заходів з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та вшанування пам’яті її учасників на період до 2021 року, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 року № 777-р, передбачено проведення урочистих державних заходів з нагоди 100-річчя Другого Зимового походу Армії УНР та 100-тих роковин розстрілу вояків Армії УНР біля с. Базар Житомирської області, організацію тематичних інформаційних, навчально-виховних, культурно-мистецьких, просвітницьких акцій для підвищення інтересу до історії України і виховання патріотизму у громадян України.

Так, 21 листопада у с. Базар Народицької селищної територіальної громади Коростенського району Житомирської області відбулось вшанування вояків Армії УНР, які брали участь у Другому Зимовому поході та були полонені й розстріляні більшовиками поблизу села.

Листами Міністерства культури та інформаційної політики України від 22 листопада 2021 року № 13921/5.11.2 та Українського інституту національної пам’яті (далі - Інститут) від 15 листопада 2021 року № 3095/09.6-07-21 було надіслано інформаційні матеріали і тематичну презентацію «Героїчний акорд» (додаються), підготовлені до зазначених дат Інститутом. Також зазначені матеріали розміщені на сайті Інституту за посиланням: https://cutt.ly/OTXYK1I

Джерело: Донецька ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь