Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Донеччина знаходиться у «помаранчевій» зоні адаптивного карантину: які обмеження діють

Дата: 08.12.2021 19:32
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

Донецька область знаходиться у «помаранчевій» зоні адаптивного карантину.  Про це начальник  відділу планування заходів цивільного захисту, реагування на НС та підготовки у сфері цивільного захисту управління організації цивільного захисту населення і території департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Сергій Гончаров  повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 8 грудня.  

Нагадаємо, відповідним рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) було скасовано «червоний режим»  на території Донецької області. 

«Помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки  не містить додаткових обмежень та визначається сигнальним про наближення регіону до «червоної» зони. «Наразі Донецька область єдина в Україні пофарбована в помаранчевий колір. Але на території нашої області діють всі ті ж обмеження, які передбачені для «жовтої» зони», -  зазначив  Сергій Гончаров. 

Але є додаткові фактори, які треба виконати для того, щоб запобігти можливому переходу Донецької області до «червоної» зони.   «Знаходячись на «помаранчевому» рівні, наша область зобов’язана окремим рішенням регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій запровадити посиленні заходи контролю за виконанням відповідних протиепідемічних обмежень, які стосуються «жовтої» зони.  Тобто збільшується кількість мобільних груп,  які перевіряють виконання цих вимог,  збільшується безпосередня кількість цих перевірок»,  -  сказав Сергій Гончаров.

Якщо в окремих адміністративно-територіальних одиницях області спостерігатиметься погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації,  то рішенням місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  на території цих окремих адміністративно-територіальних одиниць можуть запроваджуватись додаткові обмежувальні заходи. 

24 листопада Уряд змінив правила карантину в Україні.  Зміни, які  набули  чинності 6 грудня,  стосуються всіх рівнів епідемічної небезпеки – від «зеленого» до «червоного». Посилення правил торкнеться у першу чергу невакцинованих громадян.

Джерело: dn.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь