Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна екологічна інспекція у Донецькій області інформує про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період 2022 року

Дата: 10.12.2021 09:03
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

На виконання вимог доручення Державної екологічної інспекції України від 19 листопада 2021 року № 191, вимог Лісового кодексу України, законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», «Про природно-заповідний фонд», «Про Червону книгу України» та  Положення про Державну екологічну інспекцію у Донецькій, затвердженого наказом від 02 лютого 2021 року № 48, з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до святкового дня 1 січня – нового року пропонує вжити відповідні заходи зщодо охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних насаджень, та попереджає, що згідно із ст.65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка дерев хвойних порід тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від 510 до 1020 грн. і на посадових осіб від 2550 до 5100 грн. Якщо ці правопорушення скоєні особою віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років та ця особа не має самостійного заробітку, тоді штраф стягується з батьків або осіб, які їх заміняють (згідно ст. 307 КУпАП). А за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів також передбачена відповідальність згідно ст. 88-1 КУпАП, яка тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої.

За шкоду, заподіяну лісу внаслідок самовільної рубки хвойних насаджень розраховуються збитки згідно «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», затверджених Постановою Кабінету міністрів України» від 23.07.2008 року № 665.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь