Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Донеччині у 2022 році діятиме низка програм щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників

Дата: 07.02.2022 08:35
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Низка програм щодо підтримки сільськогосподарських товаровиробників діятиме у Донецькій області у 2022 році.  Про це заступник директора департаменту - начальник управління земельних відносин та цифрової трансформації Донецької облдержадміністрації Олена Рибакова повідомила на брифінгу у Краматорську  1 лютого.  

Вона нагадала, що минулого року з державного бюджету було нараховано 163 млн гривень на підтримку сільського господарства. Йдеться про відшкодування вартості садивного матеріалу тим, хто закладав нові сади; компенсацію за придбання техніки вітчизняного виробництва у розмірі 25% від вартості;  дотації на  бджолосім’ї; дотації за утримання поголів’я кіз, овець та корів;  субсидію для новостворених фермерських господарств на одиницю оброблюваних сільськогосподарських угідь; дотацію на приріст поголів’я. 

«Всі ці державні програми будуть діяти й у 2022 році. Щодо заходів, які вживає область і які здійснюються за кошти обласного бюджету, то у 2022 році буде діяти чотири програми», -  сказала Олена Рибакова. 

Зокрема, йдеться про підтримку фізичних осіб-власників корів, компенсацію 75% за придбання доїльних апаратів. «Якщо в минулі роки компенсували лише вартість доїльних апаратів, то в цьому році напрямки будуть розширені: будуть компенсувати також 75%  вартості обладнання для первинної переробки молока – це  мінісироварні, маслобойки, пастеризатори та інше обладнання.  Але в одні руки максимальна вартість, яка буде відшкодовуватися,  -  це 20 тисяч гривень», - зазначила Олена Рибакова. 

Для фермерських та сімейних фермерських господарств буде діяти порядок компенсації 75% за придбане обладнання для переробки сільськогосподарської продукції.  Максимальна вартість, яка буде відшкодовуватися, -  це 150 тисяч гривень. 

Діятиме обласна програма з компенсації садивного матеріалу при закладенні нових садів. Вона також буде діяти для фермерських та сімейних фермерських господарств. Максимальна сума відшкодування – 250 тисяч гривень. Відшкодується тут 50%.   

«Четверта програма, яка буде діяти, -  на будівництво теплиць для вирощування плодової та ягідної продукції. Вона буде діяти для особистих селянських господарств та для фермерських господарств. Сума коштів, які будуть відшкодовуватися, складає  до 150 тисяч гривень в одні руки. Процент коштів, які відшкодовуються,  -  це 50%», -  повідомила заступник директора департаменту - начальник управління земельних відносин та цифрової трансформації Донецької облдержадміністрації.  

Джерело: dn.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь