Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання щодо створення Ради підприємців Великоновосілківської громади

Дата: 17.02.2022 16:11
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

16 лютого в залі засідань Великоновосілківської селищної ради відбулось засідання щодо створення Ради підприємців Великоновосілківської громади. На  засіданні були присутні заступник селищного голови Гладченко Валерій, начальник відділу економічного розвитку та інвестиційної діяльності селищної ради Парпара Вікторія, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Гноєва Світлана, керівник програми «АGORA» Хмара Олексій, фахівчиня з мобілізації програми «АGORA» Гапотченко Ірина, директор Великоновосілківського районного центру зайнятості Буряк Степан та 5 представників бізнесу.

Вікторія Парпара розповіла про ініціативу селищної ради щодо створення Ради підприємців громади, яка б мала можливість захищати інтереси підприємців та допомагати взаємодії з місцевою владою в роботі, направленій на розвиток громади. Запропонувала підприємцям приймати активну участь у написанні проектних заявок та подання своїх пропозицій до участі в міжнародних, обласних та місцевих проектах. Зауважила, що фахівці відділу нададуть свою допомогу усім охочим щодо їх написання.

Селищною радою на 2022 рік заплановано спів фінансування заходів щодо фінансової підтримки суб’єктів малого підприємництва у розмірі 300 тис.грн.

З березня поточного року розпочинає дію Громадський бюджет (Бюджет участі), де кожен мешканець громади має можливість подати власну пропозицію-проект щодо фінансування за рахунок коштів громадського бюджету та шляхом голосування вирішити, яка з поданих пропозицій найкраща та має бути впроваджена. Сума запланованих коштів бюджету на 2022 рік становить 450 тис.грн та 200 тис.грн. фінансової підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Представники програми «АGORA» розповіли про успішні приклади діяльності Рад підприємців в інших місцях, запропонували свою підтримку та допомогу щодо проведення навчань з проблемних питань, які виникають у підприємців під час діяльності.

Буряк С.О. розповів про форми співпраці центру зайнятості з Радою підприємців та запропонував бажаючим звертатись за допомогою та приймати участь у проектах. Також зауважив, що роботодавці повинні відповідально ставитись до найманих працівників  

За результатами зустрічі було вирішено, що підприємці, які відвідали захід, проведуть організаційну роботу щодо залучення більшого числа представників бізнесу та запланувати зустріч в березні поточного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь