Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Центр «СпівДія-хаб» - Донецька область направив мешканцям Донеччини понад 3500 тисяч гуманітарних боксів

Дата: 03.06.2022 14:18
Кількість переглядів: 1618

Фото без опису

Понад 3500 тисяч гуманітарних боксів вже отримали мешканці Донецької області завдяки роботі «СпівДія-хабу» - Донецька область у м. Дніпро.  Про це начальниця управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Лілія Золкіна повідомила під час онлайнового брифінгу сьогодні,  3 червня.  

Вона розповіла, що попри бойові дії на території Донеччини управління працює у повному складі. Зараз робота переформатована й управління працює у таких напрямках: допомога людям з евакуацією до інших регіонів України й за кордон,  співпраця з «СпівДією-хаб»,  робота з молоддю, напрямок допомоги багатодітним сім’ям,  а також питання протидії домашньому насильству й торгівлі людьми.  

Щодо роботи  «СпівДія-хабу» - Донецька область у м. Дніпро, то управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації координує його роботу та пунктів видачі замовлень на місцях.  

«Це загальноукраїнська програма «СпівДія». Ми працюємо з основним офісом, який розташовано у Львові. Наше завдання – допомогти підготувати гуманітарні бокси, скомплектувати й довезти  до наших громад. Й зробити так, щоб у громадах нашим людям віддали ці бокси з індивідуальними замовленнями», -  сказала Лілія Золкіна. 

Дніпровська міська рада надала приміщення для хабу Донецької області, а також допомогу у волонтерах. 

«І ми розпочали цю роботу. У хабі у нас працюють волонтери Дніпра й волонтери-переселенці, які прибули з різних куточків нашої області. Ми залучаємо й авто волонтерів, які їдуть до нашої області або з гуманітарним вантажем, або коли вони повертаються після того, як привезли людей на залізницю. Вже залучені молодіжні центри.  Молодь розноситиме ці гуманітарні бокси людям, які не зможуть прийти за ними у назначене місце.    У Слов’янську продовжує  працювати «Теплиця», й цей хаб ми зробили на території Слов’янська.  У Краматорську -  це  обласний Дитячо-молодіжний центр та працівники управління, у Дружківці -  наші структурні підрозділи, у Покровську -  хлопці та дівчата допомагають нашим керівникам структурних підрозділів отримувати машини, розвантажувати, надавати гуманітарні бокси людям»,  -  зазначила Лілія Золкіна. 

Заявку на гуманітарний бокс можна лишити за телефоном Урядової  «гарячої лінії» - 1543 або на платформі «СпівДія». Можна вказати конкретні потреби — продукти, ліки чи гігієнічні засоби. Фахівці координаційного хабу зателефонують для підтвердження запиту. Заявки обробляються в порядку критичності та часу. Фізичні особи або волонтерські організації, які мають у наявності гуманітарні чи медичні ресурси, можуть так само запропонувати допомогу, сконтактувавши через платформу з фахівцями координаційного хабу.

«Замовляють продуктові, гігієнічні набори, ліки – те, що необхідно людям для життя. Коли це є на складі, є в хабі, замовлення виконується індивідуально. Понад 3500 тисяч боксів вже доставлено на Донеччину людям.  Це маленька частина, але хаб області  працює лише місяць, а програма -  понад трьох місяців», - сказала Лілія Золкіна.  

Джерело: slavinfo.dn.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь