Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Урядова програма підтримки бізнесу в дії

Дата: 30.01.2023 14:56
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

Кожен роботодавець, який прийняв на роботу переселенця, має право на отримання фінансової підтримки.

З березня 2022 року впроваджена одна з дієвих програм підтримки бізнесу - надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20.03.2022 № 331 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/331-2022-%D0%BF#Text). 

Цією можливістю вже скористалися більше 100 роботодавців Донецької області, які працевлаштували 250 внутрішньо переміщених осіб. Так, підприємець Артем Крамаренко, який мав мережу магазинів «Військторг» у Волновасі, був змушений релокувати свій бізнес у м. Дніпро. Йому вдалося налагодити підприємницьку діяльність на новому місці та забезпечити роботою одразу 10 мешканців Донеччини, які були вимушені покинути свої домівки.

«Під час релокації виникало чимало питань, пов’язаних з орендою приміщень, відновленням зв’язків з постачальниками, набором персоналу та оплатою праці працівникам. Але всі вони вирішилися. Зокрема, дуже своєчасною та доречною була фінансова підтримка від служби зайнятості за працевлаштування переселенців. Я намагався підтримати та надати можливість працювати своїм землякам, тому що сам став внутрішньо переміщеною особою і розумію, як важко залишитися без житла та засобів існування. Зекономлені кошти були перенаправлені на розвиток підприємства», - поділився своїм досвідом Артем.

Слід зазначити, що з 18 січня 2023 року розмір компенсації за кожного працевлаштованого ВПО збільшився і на даний момент складає 6700 грн. на місяць (впродовж перших двох місяців з дати працевлаштування). Для отримання фінансової підтримки необхідно зробити декілька кліків та подати відповідну заяву через портал «Дія»  

Кожен роботодавець може розраховувати на допомогу служби зайнятості у вирішенні кадрових питань, наданні фінансової підтримки, а також послуг відповідно до існуючих запитів.

Виникли питання - звертайтесь до Call-центру Донецької обласної служби зайнятості за телефоном 0 800 33 61 67 (БЕЗКОШТОВНО).

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь