Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Психологічна допомога для ВПО в рамках гуманітарної платформи «СпівДія»

Дата: 06.02.2023 10:31
Кількість переглядів: 150

Фото без опису

 Як подолати стрес, протистояти викликам сьогодення, як вирівняти свій емоційний стан та багато інших актуальних на сьогодні питань розглядаються під час зустрічей і тренінгів, які проводять фахівці Черкаський міський центр соціальних служб  для внутрішньо переміщених людей у рамках всеукраїнської гуманітарної платформи «СпівДія».

Гуманітарна платформа «СпівДія» координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством молоді та спорту України й покликана забезпечувати допомогу цивільному населенню за різними напрямами, зокрема, й надання психологічної підтримки.

-  Такі тренінги дуже пізнавальні й корисні. Наприклад, для мене були новими техніки й інструменти, які дозволяють заспокоїтися й віднайти рівновагу на основі фізичних відчуттів – коли ти відчуваєш, як міцно обома ногами стоїш на землі, нагріваєш руки тощо. Або, коли всі присутні люди утворюють коло і потім по колу кожен висловлює побажання сусідові. Якщо ти не знаєш людину, ти, фактично, бажаєш йому те, що хочеш сам. Коли ти чуєш всі ці побажання, відчуваєш єдність людей… в мене аж сльози на очі навертались, – розповідає Вікторія Саранкіна з Краматорська, яка вже майже рік проживає в Черкасах у гуртожитку.

Жінка також зазначила, що неймовірна робота проводиться центром соціальних служб і для дітей. Обоє її сини, яким 11-ть і 13,5 років, з великим задоволенням відвідують різні заходи і з нетерпінням чекають нових. Вона дуже вдячна Черкаському міському центру соціальних служб, департаменту соціальної політики, міській владі й взагалі Черкасам, які стали для них другою домівкою.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь