Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Взяли участь у роботі відкритої управлінської студії «Подолання викликів і ризиків організації освітнього процесу в умовах воєнного стану»

Дата: 01.03.2023 19:22
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

21- 22 лютого 2023 року начальник Управління освіти Великоновосілківської селищної ради Дмитро Костенко та начальник відділу освіти Любов Пічахчі взяли участь у роботі відкритої управлінської студії «Подолання викликів і ризиків організації освітнього процесу в умовах воєнного стану», яка відбулася в м. Київ під головуванням заступниці голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної. До роботи управлінської студії долучилася заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова. Захід проходв за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) із метою визначення стратегічних кроків для швидкого післявоєнного відновлення, підвищення якості освіти в синхронізації з освітнім простором Європейського Союзу, а також обговорення перспектив реалізації програми великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок».

У перший день робота управлінської студії відбувалася за трьома діалоговими вікнами у формі панельних дискусій.

Перша дискусія була присвячена нормативно-правовому аспекту функціонування української освіти. Заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова наголосила на тому, що зроблено за кордоном для наших здобувачів освіти, а також для внутрішньо переміщених дітей. Окремо зупинилася на успішній роботі освітніх хабів, інклюзивній освіті, моделях роботи та проєктах відбудови на деокупованих територіях

Друга дискусія з теми «Освіта нового покоління» точилася навколо питань цифровізації, перспектив освітньої реформи в умовах воєнного стану та професійного розвитку педагогів. У фокусі уваги – оновлене бачення модернізації професійної освіти, навчально-методичне забезпечення реформи НУШ відповідно до вимог воєнного часу.

Третя дискусія відбувалася навколо питань безпеки в закладах освіти. Обговорено особливості створення безпечного освітнього середовища на Донеччині. Окремо розглянуті питання мінної безпеки в Україні, психологічної підтримки учасників освітнього процесу, реабілітації та адаптації в умовах війни та повоєнний період.

Перший день роботи супроводжувала виставка обладнання STEM-освіти та технічних засобів із безпеки в закладах загальної середньої освіти, а також майстер-клас із використання сучасного обладнання в умовах воєнного стану під час онлайнового навчання.

Після дискусій із зазначених питань учасники працювали по групах над алгоритмом створення моделі функціонування закладів освіти у громадах. У ході брейнстормінгу проходив пошук ідей для розвитку освіти, а також ROADMAP (карти проєкту) відновлення та реформування системи освіти Донецької області. У фокусі уваги коло актуальних питань – мережа та безпека закладів освіти, цифровізація навчального процесу, кадрове забезпечення, інтеграція в європейський простір, розвиток інклюзивної та професійної освіти.

Дводенна насичена робота управлінської студії «Подолання викликів і ризиків організації освітнього процесу в умовах воєнного стану» дала змогу учасникам розглянути засади реалізації програми великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок», зосередитися на практичних аспектах розвитку освітньої системи в умовах сьогодення та післявоєнну добу. Управлінці отримали корисну і концептуальну інформацію щодо визначення стратегічних кроків задля розбудови освіти у громадах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь