Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відновлення медзакладів: на місці зруйнованих фельдшерсько-акушерських пунктів зʼявляться мобільні «пункти здоровʼя»

Дата: 02.03.2023 19:23
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

На деокупованих територіях, на місцях фельдшерсько-акушерських пунктів, які зруйновані російськими снарядами, будуть встановлені модульні «пункти здоровʼя». Такі рішення є тимчасовими, поки на місці зруйнованих медзакладів, не буде відбудовано повноцінний пункт здоров’я «первинки». 

Перший модульний «пункт здоров’я» у селі Мощун на Київщині встановив благодійний фонд UA Dream. На початку війни село понад місяць перебувало в російські окупації та потерпало від щоденних обстрілів. Під час одного з них було зруйновано місцевий ФАП, тому населення залишилося фактично без доступу до медичної допомоги. 

Такі тимчасові конструкції дозволяють у найкоротші терміни відновити доступ пацієнтів до базової медичної допомоги. Кожен модульний «пункт здоровʼя» укомплектований меблями, холодильником, має окрему санітарну зону, бойлер, генератор та кондиціонер.

Наразі МОЗ у співпраці з фондом планують встановлення ще ряду таких мобільних пунктів в інших куточках країни, де медична інфраструктура зазнала суттєвих руйнувань. 

За понад рік війни на території Київської області росіяни пошкодили 124 обʼєкти медзакладів та ще 4 зруйнували повністю, без можливості подальшого відновлення. 

Проте, попри воєнні дії, за рік повномасштабної війни на Київщині вдалося повністю відновити 57 медичних закладів. Більшість з них зазнали не значних руйнувань: пошкодження вікон, фасадів, покрівлі. Робота з відновлення інших обʼєктів триває.

Нагадаємо, напередодні МОЗ повідомляло, що загалом по Україні за рік війни росіяни пошкодили або зруйнували понад 1 200 об’єктів медзакладів.

Джерело: https://moz.gov.ua/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь