Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стартувала нова комунікаційна кампанія про підтримку Євросоюзом української культури та мистецтва під час війни – «Разом зберігаємо. Разом творимо»

Дата: 24.03.2023 09:00
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Українська історія та культура безперечно э частиною європейської культурної ідентичності та різноманітності. Вплив повномасштабної військової агресії РФ розповсюджується і на об’єкти та пам’ятки культури України, які знищуються та розкрадаються окупантами, в той час, коли сотні українських митців вступили до лав ЗСУ. Багато людей спрямовують свої зусилля на те, щоб захистити й зберегти культурну спадщину України, створювати нові твори та умови для її розвитку. Європейський Союз підтримує Україну та українців у їхньому непохитному прагненні зберегти культурну спадщину й культурне розмаїття і допомагає українським митцям реалізовувати творчий потенціал.

21 березня 2023 року Представництво ЄС в Україні розпочало кампанію, яка фокусуватиметься на двох основних напрямах під загальним гаслом «Разом ми – Європа» #TogetherWeAreEurope, для того, щоб українці більше дізналися про підтримку ЄС української культури та мистецтва під час війни.

Нова кампанія складається з двох напрямків:

1) «Разом зберігаємо» #TogetherWePreserve. Напрямок, пов’язаний зі збереженням унікальної української матеріальної культурної спадщини - архітектури, музеїв, пам’ятників, стародавніх церков, колекцій, архівів, тощо та нематеріального виміру – традицій, фольклору, культурної пам’яті.

2) «Разом творимо» #TogetherWeCreate. Цей напрямок присвячений підтримці Євросоюзом українських митців та мисткинь, діячів культури і креативних індустрій. Завдяки грантам, стипендіям, можливостям програм мобільності, резиденції вони можуть продовжувати свою професійну діяльність, вдосконалювати майстерність, отримувати новий досвід, шукати партнерів, творити сучасну українську культуру.

Голова Представництва ЄС в Україні, Посол Матті Маасікас відзначив, що у цій війні на кону стоїть ціла культура, яку грабують і знищують, Росія хоче, щоб українська культура припинила існувати. Але також висловив впевненість, що цього не станеться, бо українці борються за свою культуру, зберігають і продовжують творити її, а ЄС стоїть пліч-о-пліч з українцями та допомагає Україні зберігати свою культурну спадщину, підтримуючи її митців і мисткинь.

Всеукраїнська комунікаційна кампанія включатиме інформаційні, освітні, культурні та мистецькі заходи з різноманітними інтерактивними елементами, онлайн і офлайн.

Кампанія стартувала онлайн-флешмобом #РазомТворимо і символічно розпочалась у Всесвітній день поезії. До онлайн-флешмобу долучилась Марія Габріель, Єврокомісарка з інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді – вона продекламувала вірш «Ти знаєш, що ти – людина» Василя Симоненка, одного з найвпливовіших українських поетів-дисидентів шістдесятників, убитого радянським режимом.

Приєднатися до флешмобу запрошуються всі охочі. Для цього вам потрібно: обрати улюблений вірш українського поета або поетеси; продекламувати його та зробити коротке відео; опублікувати відео у соцмережах з хештеґом #РазомТворимо та позначити принаймні трьох друзів.

Для того, щоб дізнаватися більше про події даної комунікаційної кампанії, а також інші важливі події, відвідайте сторінки Представництва ЄС в Україні у FacebookInstagram та Twitter.

Контактна особа: Антон Теретишник, медіа експерт, Проєкт ЄС «Українцям про Європейський Союз» (CEU4U), anton.teretyshnyk@ecorys.com ,+38 050 4444 262

*Згідно сайту www.eeas.europa.eu

За інформацією департамента інвестиційно-інноваційного розвитку і зовнішніх відносин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь