Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття освітніх локацій при гуманітарних штабах допоможе дітям Донеччини в різних регіонах

Дата: 08.04.2023 07:27
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Все більше нових форм роботи впроваджують департамент освіти та науки облдержадміністрації в координації з територіальними громадами. Мета - надання якісної освіти дітям Донеччини. Охоплюють вони і тих школярів, хто залишається на території області, і тих, хто виїхав у інші регіони країни. 

Так, минулого року на деокупованих територіях області відкрили освітні консультаційні пункти. Як повідомила на брифінгу директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева,  сьогодні таких освітніх консультаційних пунктів на території Лиманської і Святогірської територіальних громад працює 14, а охоплюють вони більше 500 дітей. 

Досвід було поширено і на деякі інші тергромади області. На території Миколаївської, Очеретинської. Новогродівської та інших відкрито такі освітні пункти, де діти можуть отримати консультації, підручники, додаткові знання з різних предметів.

Велика робота проводиться на базі створеного восени в столиці освітнього хабу "Донеччина". А розбудова мережі отримання знань триває.

- Разом з керівниками територіальних громад, з органами управління освіти ми започаткували ще одну форму роботи, - розповіла Тетяна Сідашева. - При гуманітарних штабах відкривають освітні локації для того, щоб допомогти в отриманні якісних знань нашим дітям, які сьогодні перебувають у різних містах України.  Усього планується відкрити 43 освітні локації, з них вже фактично діє 31.  Такі локації відкрили Бахмутська, Вугледарська, Краматорська, Курахівська, Маріупольська, Покровська територіальні громади. Найбільша їх кількість у Дніпрі (11) та Києві. (17).

На сьогоднішній день майже 41 тисяча учнів з Донеччини перебувають на території України, у різних регіонах.  І все більше дітей мають можливість звернутися до цих нових міні-філій освітнього хабу "Донеччина", географія яких розширюється.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь