Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нові можливості участі в програмах і агенціях ЄС

Дата: 13.04.2023 07:58
Кількість переглядів: 57

У рамках розширення можливостей для участі України в програмах і агенціях ЄС в рамках Багаторічної фінансової перспективи ЄС на 2021 – 2027 роки Міністерством юстиції України здійснюються заходи щодо приєднання до Програми права та цінності (Citizens, Equality, Right and Values Programme) та Програми у сфері юстиції (The Justice Programme).

Україна вже на цьому етапі може брати участь у конкурсах проєктів, які відкриті та плануються до відкриття за вказаними Програмами:

– у рамках Програми у сфері юстиції (The Justice Programme) з 4 травня по 4 жовтня 2023 року триватиме конкурс проєктів, спрямований на сферу електронного правосуддя, прав потерпілих та процесуальних прав. Більш детальна інформація щодо умов конкурсу, напрямів допомоги та аплікаційні форми розміщена на сайті Європейської Комісії;

– у рамках Програми права та цінності (Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV) відкрито низку конкурсів на проєкти, спрямованих на боротьбу з насильством, дискримінацією та забезпечення прав людини, розширення можливостей громадянського простору і громадянського суспільства, розвиток мереж міст, тощо. Більш детальна інформація щодо зазначених конкурсів, а саме: терміни та умови проведення конкурсів, бюджет, напрями допомоги тощо, знаходяться за посиланням.

Обираючи проєкт для участі, необхідно звернути увагу на наступні документи:

– тендерне оголошення (Call Document). У документі окреслено: передумови, цілі, обсяг, заходи, які можуть бути профінансовані та очікувані результати (розділи 1 і 2); розклад і бюджет (розділи 3 і 4); умови прийнятності заяв (розділи 5 і 6); критерії фінансової та операційної спроможності та виключення (розділ 7); процедура оцінки та нагородження (розділ 8); критерії присудження фінансування проєкту (розділ 9); правове та фінансове оформлення Грантових угод (розділ 10); як подати заявку (розділ 11).

–  онлайн посібник (Online Manual), який знаходиться за посиланням. У документі описано процедури реєстрації та подання пропозицій онлайн через Фонд фінансування ЄС та Портал тендерів («Портал»); рекомендації щодо оформлення заявки.

– анотована типова грантова угода (Annotated Model Grant Agreement), яка знаходиться за посиланням. Це керівництво користувача, що має на меті надати інформацію заявникам і бенефіціарам про типові грантові угоди ЄС (загальну ТГУ, ТГУ про виплату фіксованих ставок, ТГУ щодо фінансування питомих витрат, ТГУ про операційні гранти та РПУ (рамкову партнерську угоду) для програм фінансування ЄС на 2021–2027 роки.

Крім того, потенційні заявники можуть підписатися на інформаційний бюлетень (Newsletter), який знаходиться за посиланням для оперативного ознайомлення з останніми новинами та діяльністю Програм Justice та CERV. Інформаційний бюлетень також анонсує онлайн сесії щодо проведення нових конкурсів. Найближча анонсована інформаційна онлайн сесія відбудеться 20 квітня 2023 року щодо конкурсу пропозицій Програми CERV: сприяння залученню та участі громадян (Call for proposals to foster Citizens’ engagement and participation (CIV23) – CERV Civil Dialogue). Зацікавлені українські організації можуть зареєструватися до 14 квітня 2023 року для участі в цій сесії за посиланням.

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь