Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

10 цікавих фактів про психологів та психологію

Дата: 24.04.2023 07:28
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

До Всеукраїнського дня психологів ми підготували кілька пізнавальних фактів про психологію та представників професії.

  1. В Україні налічується понад 100 професійних спільнот психологів та психотерапевтів. Приблизна кількість психологів, які є членами професійних спільнот в Україні, складає 4500 осіб. 

  2. У середньому психолог потенційно може надавати 2-5 консультацій в день, та 10-35 на тиждень. Але в умовах повномасштабної війни наші психологи мають значно більші навантаження.   

  3. На початок 2022 року на 100 тисяч осіб в Україні приходився один психолог. У рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Як ти?» ведеться робота задля збільшення числа спеціалістів, які можуть надавати психологічну допомогу. 

  4. За оцінками ВООЗ, кожен четвертий українець матиме проблеми з психічним здоров’ям після закінчення війни. 

  5. 90 % всіх захворювань мають психологічну складову, тож лише за умови відновлення душевної рівноваги можна очікувати на повне одужання.

  6. Знання психології часом спрощує стосунки і взаємодію між людьми, та загалом життя – через врахування можливих реакцій навколишніх; а застосування практичної психології покращує взаєморозуміння і допомагає вирішувати конфлікти вчасно.

  7. Згідно психології людини, для набуття нової звички необхідно в серенькому 60 днів. Так, наприклад, для переходу на правильне харчування знадобитися приблизно 55 днів, а ось до спорту – до 75 днів.

  8. Не обов’язково мати клінічні розлади психіки, щоб звертатися по допомогу до психолога. Помилково вважати, що психологи лікують тільки виражені проблеми з психікою. До них можуть звернутися абсолютно всі, хто відчуває необхідність психологічної допомоги. 

  9. З психологом потрібно співпрацювати: психолог не лікує, а допомагає вам розвʼязати вашу проблему, подолати виклик чи пережити травмівний досвід.  Щоб отримати позитивний результат, людина має бути зацікавлена в  у позбавленні проблем. Для цього , розповісти психологу про причини її появи і активно взаємодіяти з ним в процесі пошуку рішень. У психологів немає відповідей на всі ваші запитання.

  10. Кращим засобом від тривожності і стресу є читання. Це заняття дає швидкий ефект на організм і є ефективніше за такі способи «розслаблення» як вживання алкоголю чи заїдання.

Піклуйтеся про своє самопочуття та будьте здорові!

Джерело: moz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь