Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд зобов'язав підвищити заробітну плату медикам на прифронтових територіях та в зоні активних бойових дій

Дата: 13.05.2023 07:58
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Уряд ухвалив постанову, якою збільшив розмір мінімальної заробітної плати медикам, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та на прифронтових територіях. Йдеться про встановлення нового рівня зарплати для лікарів, фармацевтів, фахівців з реабілітації, медичних сестер та молодших медичних працівників, які працюють в небезпечних умовах поблизу лінії фронту/

Зокрема, на територіях активних бойових дій, відповідно до наказу Мінреінтеграції,  встановлено заробітну плату на рівні  не менше: 

  • 28 000 гривень – для лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я; 
  • 18 000 гривень – для медсестер та медбратів;
  • 9 000 гривень – для молодших медпрацівників. 

На територіях можливих бойових дій (прифронтових територіях), відповідно до наказу Мінреінтеграції,  встановлено заробітну плату на рівні  не менше: 

  • 23 000 гривень – для лікарів, фармацевтів,  професіоналів у галузі охорони здоров’я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я; 
  • 15 500 гривень – для медсестер та медбратів;
  • 8 000 гривень – для молодших медпрацівників. 

За словами міністра охорони здоров’я, цим рішенням Уряд зробив ще один крок до збереження кадрового потенціалу на прифронтових територіях та у зоні активних бойових дій. Адже медики, які  виконують свої обов’язки в небезпечних умовах праці з постійним ризиком для життя та здоров’я, мають бути забезпечені гідною заробітною платою. 

«Регулярно відвідуючи прифронтові області, мав змогу не раз на власні очі побачити, в яких умовах доводиться працювати нашим медичним працівникам. Не перестаю щиро дивуватися їхньому героїзму та відданості своїй справі – рятувати людей за будь-яких умов: під обстрілами, під час ракетних ударів, атак ворога. Дякую кожному, хто надійно тримає медичний фронт. Під час усіх зустрічей завжди чітко окреслював свою позицію: зарплати медичним працівникам в зонах активних бойових дій мають бути підвищені. І сьогодні ми це робимо. Дякую всім колегам з уряду за підтримку. Це чесно і це справедливо. Маємо зробити все, аби українці, які проживають близько до лінії фронту, отримували всю необхідну їм медичну допомогу. Збереження життя та здоров'я людей – наше завдання номер один»,  – зазначив Віктор Ляшко. 

Рішення постанови розповсюджується на медичних працівників закладів охорони здоров’я, які мають контракт із Національною службою здоров'я. 

Постанова діятиме до кінця 2023 року.

Джерело: moz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь