Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МОЗ організував навчання з надання першої психологічної допомоги для представників Мінмолодьспорту

Дата: 13.05.2023 08:00
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

Міністерство охорони здоров’я у співпраці з Міжнародною організацією з міграції  організували і провели черговий цикл із п’яти тренінгів із надання першої психологічної допомоги. Учасниками стали 88 молодіжних працівників Мінмолодьспорту. Це – фахівці, які працюють із молоддю: лідери й активісти громадських та благодійних організацій, державні службовці, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівнях тощо.

Навчання «Перша психологічна допомога та навички відновлення та самодопомоги» відбулося за всебічної підтримки Міжнародної організації з міграції у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?», ініційованої Оленою Зеленською.

Більшість слухачів тренінгу не є фаховими психологами, водночас вони часто працюють на першій лінії контакту – надають допомогу українцям, що постраждали внаслідок повномасштабної агресії російської федерації: батькам із дітьми, молоді, що виїхала з окупації, тощо. Для молодіжних працівників вкрай важливо вміти надати першу психологічну допомогу іншим, а також підтримати себе, відновити ресурс, щоби щодня ефективно виконувати свою роботу.

Учасники активно залучалися до навчання і мали змогу закріпити теоретичні знання за допомогою практичних вправ. Крім того, разом із тренерами вони обговорили виклики воєнного часу, навчилися розпізнавати стрес, його типи, визначати, чи потребує людина першої психологічної допомоги,  допомагати людям у шоковому стані, коректно реагувати на можливі кризові ситуації в спілкуванні.

Нагадаємо, в лютому подібні навчання пройшли 147 представників Національного агентства України з питань державної служби, а ще раніше – 130 операторів урядових «гарячих ліній».

Цикл навчальних тренінгів у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?»  триває. 

Джерело: moz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь