Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Евакуація дітей у примусовий спосіб розпочнеться ще в одній громаді Донецької області

Дата: 31.05.2023 07:56
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Під час брифінгу у пресцентрі Донецької обласної військової адміністрації начальник Донецької ОВА Павло Кириленко розповів про те, як у області проходить процес евакуації дітей з прифронтових громад у примусовий спосіб.

“Кількість евакуйованих дітей збільшується. Евакуацію розпочато фактично з 24 лютого 2022 року, з моменту повномасштабного вторгнення на територію України. Евакуація у примусовий спосіб дітей з батьками почалась у березні 2023 року з міста Бахмут. Паралельно процес такої евакуації почався у місті Часів Яр, яке дуже наближене до лінії фронту. На початку березня всі діти були евакуйовані з Часового Яру. Також всі діти евакуйовані з Вугледару”, - повідомив Павло Кириленко. 

Очільник області також повідомив, що у деяких громадах, де затверджені заходи з евакуації дітей у примусовий спосіб, можуть залишатись діти.

“Зараз до двох дітей залишається у місті Авдіївка. Конкретно про їх кількість сказати не можна, бо батьки переховують дітей, постійно змінюють адреси перебування. Зараз тривають активні пошуки, і якщо дітей все ж вивезли з міста, ми про це дізнаємось. Якщо ні - можу гарантувати, що їх знайдуть та у примусовий спосіб переселять до більш безпечного міста”, - заявив він.

Окремо Павло Кириленко закликав родини з дітьми виїжджати з громад, які потрапляють під обстріли з боку російських окупаційних військ.

“Завдяки нашим захисникам лінію фронту вдалось стабілізувати, навіть є просування на деяких напрямках. Проте відбувається активізація обстрілів у Торецькій громаді. Південне, Залізне, Нью-Йорк постійно зазнають руйнувать, Торецьк майже щодня потрапляє під ворожі обстріли, тому тут також буде проводитись примусова евакуація. Наразі у Торецькій громаді залишається 266 дітей, і ми будемо докладати усіх зусиль, щоб вберегти їх життя та здоров’я”, - повідомив начальник Донецької ОВА.

Також Павло Кириленко повідомив, що наразі у примусовий спосіб з прифронтових громад евакуйовано 130 дітей. Це окремий процес, який проходить паралельно з добровільною евакуацією. Ці процеси налагоджені, всі задіяні на всіх рівнях влади максимально сприяють проведенню евакуації. Людям зараз потрібно фактично тільки зібрати свої речі та прибути на пункт, з якого вирушає евакуаційний транспорт. В окремих випадках та зважаючи на безпекову ситуацію залучається броньований транспорт, а евакуація проходить за сприяння ДСНС, поліції, Національної гвардії та військових.

Джерело: https://dn.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь