Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Де застане обстріл, там і падаємо».

Дата: 06.06.2023 07:22
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

«Де застане обстріл, там і падаємо». Мешканців Великої Новосілки від гуманітарної катастрофи рятують «Білі Янголи» Поліцейські разом з волонтерами БФ «Сила жінки» та «Янголи Спасіння» доставили нову партію допомоги в селище, де точаться бойові дії. У населеному пункті залишилося не більше 300 жителів, переважно – літні люди.

Щодня в житлові квартали Великої Новосілки прилітають ворожі снаряди. Без крайньої потреби на вулицю мешканці не виходять.

На все селище – один магазин, та й до нього багатьом дістатися нереально. «Дуже далеко йти та по-пластунськи, бо небезпечно. Луплять і луплять. Ховаємося, де прийдеться», - каже місцеве подружжя.

Люди виживають лише за рахунок благодійної допомоги. Ризикуючи потрапити під бомби, поліцейські підрозділу «Білий Янгол» і волонтери забезпечують мешканців хлібом, продуктами, ліками, предметами особистої гігієни, ліхтарями. Набори роздають максимально швидко, щоб не створювати скупчення людей, бо окупанти цілять по цивільних.

Разом з «білими янголами» до лінії бойових дій виїжджає волонтерка БФ «Сила жінки» - місцева жителька, чию оселю також розбито снарядами.

Під час гуманітарних рейсів поліцейські бачать тенденцію, що деякі люди повертаються до селища – забити вікна або взяти речі. Громадян попереджують про небезпеку, тож вони не затримуються біля фронту. Робоче відео для журналістів - https://fex.net/ru/s/7zs5bml

Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

 

<>


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь