Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Спрощено процедуру отримання ваучера на навчання.

Дата: 07.06.2023 06:54
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Спрощено процедуру отримання ваучера на навчання. Служба зайнятості пропонує скористатися унікальною можливістю підвищити свій фаховий рівень, або здобути нову професію чи спеціальність за допомогою ваучера на навчання. З 1 червня спрощено процедуру його отримання. Заявку можна подати онлайн на порталі Державної служби зайнятості https://is.gd/quzCHf 

Після заповнення онлайн-форми Ваша заявка автоматично відправляється до відповідного центру зайнятості. Протягом доби кар’єрний радник зв’яжеться з Вами, допоможе обрати заклад освіти для проходження навчання, а також підготувати необхідний пакет документів та проконсультує про подальші кроки.

Ваучером на навчання можуть скористатись громадяни, які мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані в центрі зайнятості та:

- вік яких становить 45+ років (до досягнення пенсійного віку), а страховий стаж є не меншим 15 років;

- були звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), у зв’язку із скороченням чисельності штату або за станом здоров’я (до досягнення ними пенсійного віку);

- були звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони (до досягнення ними пенсійного віку та за умови звернення протягом трьох років з дня звільнення);

- внутрішньо переміщені особи за відсутності підходящої роботи;

- особи з інвалідністю за відсутності підходящої роботи;

- особи, які у період дії воєнного стану в Україні отримали поранення внаслідок військової агресії;

- громадяни, які були позбавлені особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

З повним переліком професій, за якими проводиться навчання, можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/43861Po 

Зручність подання заявки в онлайн-форматі вже оцінили перші отримувачі ваучерів. Так, до Покровського міського центру зайнятості надійшло звернення від Анастасії - переселенки з Бахмута. Жінка має рівень освіти бакалавра з правознавства та бажає отримати ступень магістра за спеціальністю “Цивільна безпека”. Під час особистої консультації фахівці запропонували заявниці оптимальні варіанти навчальних закладів, в яких можна підвищити кваліфікаційний рівень за цим напрямком. Свій вибір Анастасія зупинила на Придніпровській державній академії будівництва та архітектури. Жінці надали консультацію щодо підготовки необхідного пакету документів для вступу в заклад освіти.

Наразі до Донецької обласної служби зайнятості надійшло вже 7 заявок щодо можливості отримання ваучерів. Бажаючі обрали напрямки навчання за спеціальностями: "Цивільна безпека", "Дизайн", "Соціальна робота", "Кібербезпека та захист інформації", "Професійна освіта (за спеціалізацією)" та "Технології медичної діагностики та лікування".

Виникли питання або потрібна більш детальна інформація? Звертайтеся до call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном 0 800 33 61 67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь