Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фінансування пенсійних і страхових виплат здійснюється у повному обсязі

Дата: 14.07.2023 07:48
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Про перерахунки пенсійних та страхових виплат у 2023 році, порядок призначення чи поновлення виплати пенсії громадянам України, які тимчасово знаходяться за кордоном, перепризначення житлових субсидій на неопалювальний період тощо розповіла на брифінгу в Донецькій ОДА начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад.

Наталія Рад наголосила, що фінансування пенсійних та страхових виплат, субсидій і пільг у липні відбувається за графіком.

«Відповідно до Закону про державне пенсійне страхування, виплатний період триває з 4 по 25 числа поточного місяця. Фінансування пільг та страхових виплат також у визначені дати, але зі своїми особливостями», - зазначила начальник Головного управління ПФУ в Донецькій області.

За словами Наталії Рад, загальна потреба на виплату пенсій у Донецькій області у липні становить 5 млрд 103,5 млн гривень. Ця сума профінансована відповідно до графіку у банках і на відділеннях «Укрпошти», і виплати відбуваються день у день. Усі отримувачі пенсій і соціальних виплат поінформовані про графіки фінансування.

На брифінгу наголошувалося, що, згідно до Конституції і базових нормативно-правових актів, виплати, передбачені солідарною системою страхування, гарантуються державою, і тому, незважаючи на відсоток забезпеченості, вони фінансуються починаючи з 2014 року у відповідності до графіку. Попри ситуацію, спричинену повномасштабною агресією рф з 24 лютого 2022 року, фінансування також відбувається день у день. Отже, держава забезпечує надання отримувачам усіх належних виплат, попри важку ситуацію у регіоні.

Наталія Рад під час брифінгу вкотре наголосила на великому значенні, якого набувають у воєнних умовах єлектронні трудові книжки – цифровий аналог паперової трудової книжки. З часу запровадження у грудні 2019 року сервісу «Електронна трудова книжка» на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України подано більше 174 тис. сканованих паперових трудових книжок для проведення оцифрування.

«Наявність електронної трудової книжки зменшує ризики пошкодження чи втрати документа. Зручний і доступний сервіс на вебпорталі Пенсійного фонду України дозволяє подати скановані копії паперових трудових книжок та інших документів, що підтверджують трудову діяльність працівника, для переведення в електронний вигляд. Скановані копії паперових трудових книжок можуть подаватися як роботодавцем, так і самим працівником», - зауважила начальник ГУ ПФУ в Донецькій області.

Під час заходу також були надані роз’яснення та відповіді на запитання, що стосувалися підрахунку загального трудового стажу в режимі онлайн, порядку замовлення довідок від Пенсійного фонду України про страховий стаж, заробітну плату та розмір пенсії. У зв’язку з евакуацією багатьох мешканців Донеччини до інших регіонів і за кордон, чимало питань стосувалися порядку сплати пенсійних внесків, і на них були також надані відповіді.

Повністю відео брифінгу можна подивитись тут:

 

 

<>

Джерело: dn.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь