Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як залишатися психічно здоровими в умовах стресу

Дата: 19.07.2023 07:03
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Уявімо своє здоровʼя як заряд батареї. В умовах стресу він може швидко втрачатися. Тоді на допомогу приходять «павербанки» – скриті ресурси організму. Але вони також можуть швидко вичерпатися. Що ж робити, щоб залишатися психічно здоровими? 

Існують базові правила, які допомагають нам підтримувати «заряд» здоров’я,  – і про це восьма, остання, серія анімаційних роликів із циклу «Як перемогти стрес».

Повноцінне харчування, сон, достатня кількість води, спілкування – прості базові речі, з яких насправді починається наше здоров’я. Якщо ми їх ігноруємо або не маємо можливості задовольнити, мозок просто обмежує свою роботу – і можуть виникати проблеми з пам’яттю, втрачатися здатність критично мислити чи контролювати емоції.

Переглянути весь цикл роликів можна за посиланням. Кожна серія дає змістовне розуміння про природу стресу, як на нього реагує наш організм, а також пропонує техніки допомоги собі та близьким.  

Кожна серія триває близько 2 хвилин, тож лише 15-20 хвилин перегляду усього циклу дозволять покращити своє ментальне здоров’я чи зрозуміти, як підтримати друга.

Відео створені ГО «Безбарʼєрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» за ініціативи Олени Зеленської.

Джерело: moz.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь