Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

За сприяння служби зайнятості Донецької області 2,5 тисячі безробітних пройшли профнавчання, понад 90% з них вже працюють за отриманою професією

Дата: 24.07.2023 07:47
Кількість переглядів: 32

Фото без опису

За сприяння служби зайнятості Донецької області 2,5 тисячі безробітних пройшли профнавчання, понад 90% з них вже працюють за отриманою професією. Про це повідомила на брифінгу директор Донецького обласного центру зайнятості Валентини Рибалко. 

Сьогодні актуальним є питання, які спеціалісти будуть потрібні для відбудови регіону та відбудови країни. Так, із досвіду деокупованих територій Донеччини є високий попит на комунальних працівників, водіїв, енергетиків. працівників будівельної галузі. 

“Сьогодні ми відчуваємо, які тектонічні зсуви доведеться зробити для забезпечення потреб повоєнної економіки у кваліфікованих кадрах. Тому зосереджуємося на реалізації активних програм зайнятості, зокрема - на професійному навчанні безробітних. Тренд на освітні послуги для дорослого населення набирає обертів як в області, так і в країні в цілому”, - зазначила Валентина Рибалко. 

Ці послуги виявилась вкрай необхідними для вирішення питання працевлаштування на новому місці перебування мешканців нашої області. Обсяги охоплення безробітних профнавчанням забезпечили Донеччині за підсумками півріччя друге місце серед усіх регіонів країни (першість за цим показником у Рівненщини).

Дуже популярною та актуальною на сьогоднішній день є така активна програма, як надання ваучерів на навчання. Для людей старше 45 років, внутрішньо переміщених осіб, ветеранів, осіб з інвалідністю, саме для всіх цих категорій є можливість отримати ваучер на навчання для здобуття нової професії чи спеціальності, підвищення кваліфікації у закладах освіти країни. Нині держава пропонує здобути понад сотню професій та спеціальностей (усього 123). Реалізовано можливість подання заяви на отримання ваучерів через сайт Державної служби зайнятості (рубрика Навчання). Вартість ваучера на навчання складає до 27 тисяч гривень (укладається угода з навчальним закладом і здійснюється фінансування). З початку повномасштабної агресії рф проти України 426 мешканців Донеччини скористались цією можливістю і отримали ваучери.  За підсумками першого півріччя Донецька область за цим напрямком входить до п’ятірки кращих серед інших регіонів.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь