Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Жоден будинок не вцілів. «Білі янголи» доставили гуманітарну допомогу мешканцям зруйнованої Золотої Ниви

Дата: 01.08.2023 08:22
Кількість переглядів: 65

Село Золота Нива Великоновосілківської громади нетривалий час перебувало під окупацією, а після звільнення стало «гарячою точкою». Раніше в населеному пункті мешкало 300 селян, зараз залишилося лише 14. Ризикуючи життям, поліцейські спільно з представниками ГО "Благодійний Фонд "Сила Жінки" забезпечують селян найнеобхіднішим – водою, продуктами, ліками, одягом, будматеріалами.

Золота Нива розташована в кількох кілометрах від окупованої території, дороги в село - прострілюються окупантами. У населеному пункті відсутні комунікації, кожен будинок пошкоджений, а більшість – зруйновані вщент.

Мешканці по декілька осіб живуть у будинках, що встояли, а обстріли перечікують у підвалах. Серед них – Олексій, якого покалічили ворожі снаряди. Внаслідок вибуху чоловіку відірвало руку.

Життя в селі важке. Немає ані магазинів, ані аптек. Проблемою, особливо у спеку, є питна вода, адже з колодязів тут пити не можна. Про людей піклуються поліцейські. Вони з’ясовують потреби жителів і доставляють необхідне.

Мешканці дякують за допомогу та розповідають про жахи, пережиті під час окупації.

«У березні в село зайшли «орки», танки їздили по селу. Страшно було навіть на вулицю вийти. Забирали одяг, електротехніку, мотоцикли та все, що могли нести. Ми пережили все, що тільки можна», - згадують люди. Зараз росіяни гатять по них з авіації, артилерії та РСЗВ.

«Білі янголи» закликали жителів виїхати до безпечних регіонів і проінформували, що на них чекають в інших громадах, надають житло й соціальні виплати. Двоє громадян погодилися на евакуацію, тож за декілька днів правоохоронці повернуться за ними.

Робоче відео для журналістів - https://fex.net/ru/s/dzasyk9

Відділ комунікації поліції

Донецької області

<>

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь