Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підтримка бізнесу на деокупованих територіях: нові можливості для переробних підприємств

Дата: 04.08.2023 07:44
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Для бізнесу, який працює на деокупованих територіях, розширено підтримку. З’явилися нові можливості грантової програми для створення переробних підприємств «Переробка».

Бізнес, який зареєстрований, працює чи планує розпочати роботу на звільнених територіях, отримуватиме гранти на розвиток своїх переробних підприємств. А частина внесків отримувачів грантів може бути компенсована із місцевих бюджетів.

Відповідне рішення ухвалено постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року № 780, яка набирає чинності 14 серпня 2023 року.

Такі гранти видаватимуться підприємствам, що працюють на територіях, включених до Переліку територій, на яких велися бої та для яких визначено дату завершення бойових дій чи тимчасової окупації, що затверджується наказом Мінреінтеграції.

Для їх отримання передбачено спрощені умови: для перемоги у конкурсі заявники мають набрати під час оцінювання заяв від 20 до 50 балів (для всіх інших показник залишається на рівні від 30 до 50 балів).

Крім того, у разі рівності балів гранти пріоритетно надаватимуться саме підприємствам, які працюють на деокупованих територіях. Вони покриватимуть до 80% вартості проектів, ініційованих підприємцями.

Важливою новацією є можливість компенсації за рахунок місцевих бюджетів чи інших зацікавлених сторін до 50% (на звільнених територіях – до 75%) коштів, які мають внести отримувачі грантів. Ця компенсація може здійснюватись у тому числі в межах регіональних чи місцевих кредитних програм.

Дізнатися про інші зміни до Порядку надання грантів на створення або розвиток переробних підприємств можна за посиланням.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь