Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання робочої групи з перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів на території Великоновосілківської селищної територіальної громади Волноваського району Донецької області

Дата: 30.08.2023 16:14
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Сьогодні, 30 серпня, відбулось засідання робочої групи з перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів на території Великоновосілківської селищної територіальної громади Волноваського району Донецької області, до якої увійшли керівник військової адміністрації, представники селищної ради, архітектор, краєзнавці, історики та українознавці.

Під час вітального слова секретар селищної ради Олексій ХРОМІЙ зазначив, що Верховна Рада України остаточно ухвалила зміни до Закону «Про засудження та заборону пропаганди російсько-імперської політики та деколонізацію топонімії», набрання чинності якого відбулося 27.07.2023 року. Цей документ дає легітимність процесу деколонізації, який вже триває в Україні і до якого необхідно долучитися і нашій громаді.

«У громаді було проведено перейменування більшості об’єктів топонімії відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» але ще залишилися вулиці назва яких не відповідає стандартам державної мови та які підпадають під дію Закону про дерусифікацію. Проведення роботи з їх перейменування забезпечить зменшення впливу Росії на внутрішню політику України та "світогляд громадян" та прискорить дерадянізацію і дерусифікацію країни», - зауважив Олексій ХРОМІЙ.

Сьогодні у громаді нараховується 254 вулиці, 75 з яких потребують перейменування.

Під час засідання члени комісії розглянули перелік вулиць, які першочергово будуть винесені на громадські обговорення мешканцям громади:

ПЕРЕЛІК.

Як зазначила начальниця відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Світлана ГНОЄВА, у нових назвах має простежуватись європейська та українська складова населених пунктів, історичні постаті, українські митці, прізвища відомих людей Донеччини та нашої громади.

«Ми повинні врахувати і думку наших мешканців, які живуть у громаді. Крім того, дотримуватись нормативно-законодавчої бази і йти поступово щодо прийняття рішень про перейменування. Це наша земля, наша історія, наші здобуття  і сьогодні ми починаємо цю важливу роботу – повертаємо себе собі. Дуже дякуємо нашим краєзнавцям, які надали нам історичні довідки та відпрацювали разом з нами всі ці питання», - зазначила Світлана ГНОЄВА

 

<>



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь