Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Завдяки підтримці начальника Великоновосілківської селищної військової адміністрації Сергія ЯЩЕНКО рій «Гайдамаки» представляв Донеччину на ІІІ (Всеукраїнський) етапі змагань – «Джура – 2023: Карпатська Січ»

Дата: 01.09.2023 07:49
Кількість переглядів: 60

<>

Завдяки підтримці начальника Великоновосілківської селищної військової адміністрації Сергія ЯЩЕНКО рій «Гайдамаки» представляв Донеччину на ІІІ (Всеукраїнський) етапі змагань – «Джура – 2023: Карпатська Січ»

Пам’ятаємо, як на початку червня ми раділи перемозі рою «Гайдамаки» Великоновосілківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 Великоновосілківської селищної ради в ІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для середньої вікової групи школярів 11-15 років, а в кінці серпня рій «Гайдамаки» представляв Донеччину на ІІІ (Всеукраїнський) етапі змагань – «Джура – 2023: Карпатська Січ», який проходив на Закарпатті.

Для школярів середньої вікової групи в цьому році гра носила вишкільно-виховний та ігровий характер, але в деяких видах організатори визначали найкращих. Рій «Гайдамаки» показав високий рівень підготовки. Пишаємося нашими джурами, які в практичному вишколі «Стрільба з пневматичної гвинтівки» посіли ІІ командне місце, а Аліна МАЖАН отримала іменну грамоту, адже показала один із найкращих результатів серед дівчат

Протягом 8 днів учасники таборування мали змогу відчути всю велич Закарпаття, показати свої вміння та знайти нових друзів. Адже програма була насиченою! День у таборі починався з руханки та ранкового шикування, підняття прапора, хвилини вшанування загиблих захисників та виконання Державного Гімну України.

Юним учасникам гри запам’ятався кожен день перебування в Карпатській Січі, адже приносив дітям неперевершені емоції та позитивні враження. Особливою була «Ватра» в перші дні, коли кожен рій мав представити себе. Наші діти розказали, які вони раді, що нарешті зустрілися один з одним, бо живуть у різних куточках України, згадали зруйновану рідну школу, Велику Новосілку. На очах у всіх з’явилися сльози – в одну мить усі рої кинулися до наших джур.  Утворилося велике коло єднання та підтримки. Так, ми єдині, і в цьому наша сила!

Щоденні програми включали подорожі в гори, стрільбу з лука, спортивні ігри, майстер-класи з надання домедичної допомоги, стройової підготовки, спортивного туризму, гутірки та пісні біля вечірньої ватри. Також джури зустрічалися з працівниками ДСНС України, які розповіли їм про рятувальні роботи в горах та показали, як гасити пожежі.

Під час тижневого вишколу наші джури набули корисних життєвих навичок та знань, поспілкувалися та потоваришували з однолітками з різних куточків України, помилувалися мальовничими краєвидами Закарпаття. Вони точно знають, що житимуть за принципом: "Душу - Богові, життя - Україні, честь - собі".

Рій «Гайдамаки», учителі та батьки вдячні начальнику Великоновосілківської селищної військової адміністрації Сергію ЯЩЕНКУ та начальнику Управління освіти Великоновосілківської селищної ради Дмитру КОСТЕНКУ за допомогу в організації поїздки, придбанні форми, інвентарю, спорядження. Була продумана кожна дрібничка. Дітям було комфортно, зручно, а головне, пізнавально.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь