Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ чи потрібно мешканцям громади змінювати документи

Дата: 06.09.2023 07:08
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ ВУЛИЦЬ

чи потрібно мешканцям громади змінювати документи

У Великоновосілківській селищній територіальній громаді планується проведення процедури з перейменування ряду вулиць. Місцеві мешканці у соціальних мережах активно обговорюють цю тему. Зокрема, у виникає питання скільки для пересічних громадян буде коштувати зміна назв вулиць та що їм робити після затвердження нових назв.

Як зазначила керівниця ЦНАПу Великоновосілківської селищної територіальної громади Анна ВЕЛИЧКО, перейменування не створює жодних побутових проблем.

«Звертатися до ЦНАПу аби зробити будь-які зміни у документах у разі зміни назв вулиць мешканцям громади не потрібно. Перереєстрація може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба. Те саме стосується документів, які засвідчують право власності на нерухомість. Вони залишаються чинними у разі зміни назви вулиці, на якій ці об'єкти розташовані. Такі документи змінюють лише за необхідності. Якщо власник захоче продати, подарувати або передати у спадок свою нерухомість, у документах, які будуть оформлюватися на нову особу, вже вкажуть нову назву. На вартість послуг нотаріуса це не вплине», - роз'яснила Анна ВЕЛИЧКО.

У разі перейменування вулиці документи змінювати не потрібно. Адже нова назва не є зміною місця проживання.

Що стосується юридичних осіб, вони повинні внести відповідні зміни в установчі документи, адже відповідно до чинного законодавства перейменування вулиці місцезнаходження юрособи є зміною місцезнаходження. 

Відповідні зміни вносяться в установчі документи та до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб. Також треба повідомити банківські установи та контрагентів про зміну реквізитів у чинних договорах, виготовлення нової печатки, бланків тощо. 

Однак граничних термінів для цього немає, тому суб'єкт господарювання сам може вирішувати, коли необхідно провести реєстрацію змін.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь