Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ви питали – ми відповідаємо!

Дата: 06.09.2023 14:47
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Ви питали – ми відповідаємо!
Топ-5 найпоширеніших питань щодо реєстрації місця проживання.

❓Як звернутися до відділу за отриманням послуг?
✅Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні» від 05.11.2021 р. № 1871-ІХ, залишає право вибору: або в традиційний спосіб – подати заяву в паперовій формі до органу реєстрації за адресою житла; або здійснити декларування місця проживання в електронній формі засобами вебпорталу «Дія». Важливий момент! У разі звернення до органу реєстрації у другий спосіб, відомості про житло повинні бути внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
❓ Хто повинен подавати документи для реєстрації місця проживання дитини?
✅Щодо дитини віком до 14 років – документи подає один із її батьків за згодою іншого з батьків дитини. Якщо місце проживання батьків дитини зареєстровано за однією адресою, згода іншого з батьків не надається. Дитина віком від 14 до 18 років самостійно звертається для реєстрації місця свого проживання за місцем проживання її батьків чи одного з них без надання згоди такими особами.  Якщо ж дитина такого віку має намір задекларувати своє місце проживання за адресою іншого житла, ніж зареєстроване місце проживання її батьків, необхідна згода батьків чи одного з них, крім випадку декларування проживання в гуртожитку здобувачем освіти.
❓Чи може власник житла зняти особу із зареєстрованого місця проживання?
✅Так, за заявою власника житла приватної форми власності, поданої у паперовій формі, стосовно повнолітньої особи, місце проживання якої зареєстровано в житлі, що належить власнику на підставі права власності. У разі подання власником житла заяви про зняття із зареєстрованого місця проживання батьків або інших законних представників дитини чи одного з них така дитина підлягає зняттю із зареєстрованого місця проживання разом із її батьками або іншими законними представниками чи одним із них. Якщо в житлі декілька співвласників - всі вони подають згоду на зняття з місця проживання конкретної особи. Посадова особа органу реєстрації інформує особу (осіб), місце проживання якої (яких) зняте за заявою власника житла, засобами поштового, телефонного або електронного зв’язку.
❓Чи залишається дійсною реєстрація місця проживання на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях?
✅Так, така реєстрація залишається дійсною. Однак для осіб, які мають реєстрацію місця проживання на ТОТ, законодавством передбачено наступне виключення - на період тимчасової окупації такі особи можуть зареєструвати ще одне місце проживання на контрольованій урядом України території без зняття з реєстрації на тимчасово окупованих територіях. В інших випадках, особа може зареєструвати своє місце проживання лише за однією адресою.
❓Як внести відмітку щодо реєстрації місця проживання до паспорта громадянина України, виготовленого у формі книжечки?
✅Відтепер документом, що підтверджує реєстрацію місця проживання є витяг з реєстру територіальної громади, в тому числі в електронній формі, а не відмітка у паспорті. До паспортів старого зразка (у формі книжечки) записи про реєстрацію місця проживання вноситися не будуть.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь