Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Взяли участь у нараді про підсумки участі випускників закладів загальної середньої освіти області в національному мультипредметному тесті (НМТ) у 2023 році

Дата: 26.10.2023 07:58
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

25 жовтня 2023 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, за участі директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяни Сідашевої, заступників керівників військових адміністрацій, керівників органів управління освітою рад територіальних громад, військових адміністрацій проведено робочу онлайн-нараду про підсумки участі випускників закладів загальної середньої освіти області в національному мультипредметному тесті (НМТ) у 2023 році.

Заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна зазначила: «Сьогодні ми маємо проговорити не тільки про здобутки, а вони у нас є: 50 випускників закладів загальної середньої освіти отримали 200 балів (із них 5 учнів з двох предметів): з математики – 28 осіб, української мови – 15, англійської мови - 7, історії України – 3, французької мови, біології – по 1. Разом з тим, треба проаналізувати результати проведення тестувань, виокремити проблемні питання, визначити те, над чим уже зараз варто якнайактивніше попрацювати, щоб забезпечити якісну підготовку учнів до майбутніх випробувань».

В ході наради проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти Донецького ОІППО Галина Ломакіна та заступник директора Донецького центру оцінювання якості освіти Лариса Лащенко ознайомили присутніх з результатами здобувачів освіти області у НМТ 2023, зазначили особливості підготовки до тестування у 2024 році.

У національному мультипредметному тестуванні у 2023 році взяли участь 5240 випускників закладів освіти області, що складає 72 % від загальної кількості випускників. Було зазначено, що у 2023 році випускники області показали низький результат показника «не подолав». У розрізі предметів він становить від «нуля» (хімія, французька та німецька мови) до 3,34% (математика). Відповідно до результатів тестування область не втратила рейтингові позиції з предметів, що ввійшли до НМТ, а з деяких піднялась на позицію вище. Згідно з рейтингом порталу Osvita.ua, у загальноукраїнському рейтингу Донецька область посіла 4 позицію.

Разом з тим, керівникам органів управління освітою територіальних громад необхідно провести аналіз результатів тестування за громадами та закладами освіти, звернути увагу на типові помилки, які допускають учні, розробити та впровадити систему моніторингу якості освіти в громаді, створити на рівні громад єдині центри підготовки до НМТ, організувати надання консультацій та психологічну підтримку здобувачам освіти.

Оксана Карпець, начальник управління освіти Бахмутської міської ради, поділилася досвідом роботи щодо підготовки випускників закладів освіти Бахмутської міської ради до участі в НМТ 2023.

Обговорено питання проведення дослідження сформованості предметних компетентностей здобувачів освіти 9-х і 11-х класів з української та англійської мов, історії України та математики в закладах Донецької області.

За підсумками наради прийнято відповідні рішення, окреслені завдання та наступні кроки, як забезпечать якісну підготовку випускників до НМТ 2024.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь