Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2023 09:04
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Щорічно 14 грудня згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року № 945/2006 в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

В цей день Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які прийняли доленосний виклик — захистити не тільки нашу країну, але й усе людство від впливу радіації внаслідок катастрофи
у 1986 році.

До ліквідації наслідків аварії були залучені тисячі фахівців різних професій. Отримуючи великі дози опромінення, інженери, пожежники, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, медики – усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого та дуже підступного ворога.

Вся Україна нині висловлює слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Сьогодні внаслідок широкомасштабної агресії російської федерації проти України світ зіштовхнувся з таким явищем як ядерний тероризм. російська федерація продовжує шантажувати світ не тільки ядерною зброєю, але і загрозою руйнування ядерних та радіаційно-небезпечних об’єктів. Ризик повторення ядерної катастрофи масштабу навіть більшого ніж у 1986 році доволі високий. Небезпека загрожує не тільки Україні, але і, без перебільшення, всій Європі, адже радіація не знає кордонів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь