Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги!

Дата: 07.01.2024 14:45
Кількість переглядів: 65

Фото без опису

До уваги!

Однією із пріоритетних цілей реабілітаційних закладів, які відносяться до сфери управління Міністерства соціальної політики України (далі - Мінсоцполітики), є надання особам/дітям з інвалідністю якісних реабілітаційних послуг за міжнародними стандартами, що забезпечить повернення їх до активного життя, участь у житті соціуму осіб з інвалідністю та соціалізації дітей з інвалідністю.

У сфері управління Мінсоцполітики функціонує вісім державних реабілітаційних установ у різних областях України, у тому числі Державна реабілітаційна установа «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» (далі – Центр).

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну Центр був релокований з м. Краматорськ до м. Івано-Франківськ та на його базі було створено філію - Центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Донбас-Прикарпаття», яка на сьогодні продовжує надання якісних реабілітаційних послуг особам з інвалідністю; дітям з інвалідністю; Захисникам та Захисницям, які отримали важкі поранення та травми; цивільним особам, які постраждали внаслідок військової агресії.

Цільовим призначенням Центру є здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення, засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних здібностей з метою максимальної реалізації особистого потенціалу. Центр володіє потужною матеріально-технічною базою, медичним та спортивним обладнанням, яке необхідне для забезпечення комплексу реабілітаційних послуг медичного призначення при патологічних змінах, поліпшення трофічних процесів, відновлювальної терапії, досягнення найкращого ефекту в лікуванні будь-якого захворювання при найменшому навантаженні на організм пацієнта.

В березні 2023 року Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» включений до Переліку реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю від 27.03.2019                № 309 (із змінами та доповненнями) (далі – Порядок 309).

Повний перелік реабілітаційних закладів, які відносяться до сфери управління Мінсоцполітики, та порядок зарахування розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства соціальної політики України, а також перелік реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я, які здійснюють реабілітаційні заходи для дітей з інвалідністю в межах Порядку 309, розміщено на офіційному веб-сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю за посиланням: https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/reabilitaciya-ditej/perelik-reabilitacijnih-ustanov.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь