Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Декларування 2024: право на податкову знижку

Дата: 10.01.2024 10:27
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Декларування 2024: право на податкову знижку

Шановні платники! Головне управління ДПС у Донецькій області інформує, що з 01.01.2024 розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.

Порядок подання декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) та оподаткування доходів фізичних осіб встановлено розділом IV Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Перелік витрат, які можна включити до податкової знижки, міститься у ст. 166 ПКУ. Починаючи з 1 січня 2024 року фізичні особи мають право отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році. Для цього до 31 грудня 2024 року включно необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи форму якої з 1 січня 2024 року змінено. Звертаємо увагу, право на отримання податкової знижки не переноситься на наступний рік. Тобто, засвідчити свої витрати, аби повернути частину коштів за 2023 рік можна лише до кінця 2024 року. При цьому, подати декларацію можна засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

Крім того, ДПС було розроблено та введено в дію мобільний застосунок «Моя податкова». При поданні податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки через застосунок рекомендуємо ознайомитися з відеороликом від ДПС «Мобільний застосунок «Моя податкова»: подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)». Переглянути відеоролик можна за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi/10156.html 

Android https://play.google.com/store/apps/details?id=my.tax.gov.ua,

iOS https://t1p.de/lgu5a


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь