Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні мешканці Комарської громади!

Дата: 11.01.2024 08:42
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Шановні мешканці Комарської громади!

Відповідно рішення сесії Великоновосілківскої селищної ради від 20.12.2020 № 8/2-52 було створено Комунальну установу «Великоновосілківський об’єднаний Трудовий архів», для забезпечення ефективного використання ресурсів територіальних громад на основі спільного застосування наявних в однієї з територіальних громад будівлі, де власне і раніше зберігалися документи та працював Трудовий архів. З метою оптимізації витрат на утримання кожною Територіальною громадою окремої  архівної установи, співробітництво по утриманню та забезпеченню його функціонування здійснювалося у формі спільного фінансування відповідно до вимог Бюджетного кодексу України.

Співробітництво  Великоновосілківської селищної, Старомлинівської сільської та  Комарської сільської територіальних громад здійснювалося відповідно до Спільної  програми розвитку об’єднаного трудового архіву на 2021-2025 роки.  На договірних засадах, у формі  передачі міжбюджетних  трансфертів у вигляді іншої субвенції із бюджету Комарської сільської територіальної громади до бюджету Великоновосілківської селищної територіальної громади для реалізації і фінансування місцевих соціально економічних програм, спільного утримання установ.

Проте,  Комарська територіальна громада, як  в бюджеті на 2023, так і в бюджеті на 2024 рік не запланувала витрат на спільне утримання Комунальної установи «Великоновосілківський об’єднаний Трудовий архів»,  що свідчить про відмову від утримання установи з 2023 року в односторонньому порядку та припинення співпраці.  Згідно пункту 9 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», у разі якщо на території територіальної громади недостатньо закладів, які надають соціальні послуги, направлення громадян (отримувачів) для отримання соціальних послуг на інший місцевий рівень здійснюється з обов’язковою передачею коштів для надання відповідних соціальних послуг у вигляді міжбюджетного трансферту до відповідного місцевого бюджету. 

Враховуючи вищевикладене,  Комунальна установа «Великоновосілківський об’єднаний Трудовий архів» не може здійснювати обслуговування мешканців Комарської сільської територіальної громади без відповідного фінансування з бюджету Комарської сільської територіальної громади.

Окремо звертаємо Вашу увагу, на те що 13.12.2023 до Великоновосілківської селищної Військової адміністрації надійшов лист від Комарської сільської військової адміністрації щодо передачі архіву відповідно чинного законодавства, так як відповідно рішення від 09.06.2021 було створено архівний підрозділ (архів) Комарської сільської ради, який утримується за рахунок коштів місцевого бюджету. За результатом розгляду даного листа працівниками Трудового архіву відібрані документи, що є власністю Комарської територіальної громади для передачі, проте нажаль Комарська сільська військова адміністрація не вживає жодних заходів, для отримання вказаних документів.

На теперішній час документи, які було вивезено з смт. Велика Новосілка, в тому числі і ті, що належать Вашій громаді потребують ремонту та складання опису, що потребує фінансових та трудових  витрат. Враховуючи припинення фінансування та пошкодження документів  не через недбалість працівників, а від ворожих обстрілів архівні документи Комарської територіальної громади за рахунок інших територіальних громад впорядковуватися (ремонтуватися) не будуть.

У зв’язку з  тим, що агресор продовжує широкомасштабний обстріл територій, інтенсивність якого збільшується щодня,  є можливість загострення ситуації.  Ці обставини  змушують Великоновосілківську селищну Військову адміністрацію попередити мешканців Комарської громати, що у випадку необхідності архівні документи будуть вивозитися лише Великоновосілківської, Старомлинівської громад.

Тому пропонуємо Вам, з питання отримання документів та  архівних довідок,  звертатися до Комарської сільської військової адміністрації, яка відповідальна за збереження та утримання Ваших документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь