Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага важлива інформація!

Дата: 03.03.2024 07:35
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

 

Міжнародний благодійний фонд «Альянс громадського здоров’я» за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії реалізує проект «Точка дотику». Метою проекту є соціальна адаптація та формування навичок, необхідних для повсякденного життя людей, які втратили зір. У Львові до 8.03.2024 р. проводиться пілотний етап проєкту - перше короткотривале навчання. Серед учасників — ветерани, які тотально втратили зір внаслідок війни, та супроводжуючі їх особи. Cпочатку фахівці проводять скринінг фізичного і психологічного стану кожного учасника навчання, щоб правильно розрахувати фізичне навантаження, тривалість занять та сформувати індивідуальну програму навчання та підтримки на 4 тижні. Наразі заняття проводять фахівці Громадської спілки «Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору «Сучасний погляд»», які мають необхідну кваліфікацію та багатий досвід навчання ветеранів, у яких відсутній зір. В програмі навчальні сесії з ерготерапевтом, психологом, фахівцем зі спеціальної освіти, фізичним терапевтом, фахівцем з орієнтування в просторі, навчання користуванню різними гаджетами, які допоможуть у самообслуговуванні, опанування спеціальних програм, які полегшать користування телефоном і ноутбуком. Після навчання всі ветерани та їх родини отримають підтримку фахівців за місцем постійного проживання. Всі ці заходи є безкоштовними для ветеранів та супроводжуючих їх осіб.

Зараз Альянс набирає другу групу ветеранів та супроводжуючих їх осіб  (6 ветеранів + 6 супроводжуючих їх осіб) для навчання у Львові. Навчання проводитимуть висококваліфіковані та досвідчені фахівці Навчально-реабілітаційного центр «Левеня». Навчання розпочнеться з середини березня. Після навчання всі ветерани та їх родини отримають підтримку фахівців за місцем постійного проживання. Всі ці заходи є безкоштовними для ветеранів та супроводжуючих їх осіб.

Контактна особа для зв’язку: Варбан Марина, 050-974-56-50050-334-54-30.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь