Великоновосілківська селищна військова адміністрація Волноваського району Донецької області
Донецька область, Волноваський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ми не зупиняємось і продовжуємо свою роботу заради перемоги!

Дата: 18.03.2024 11:50
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Як вже раніше наголошувалося, робочою групою з перейменування вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів на території Великоновосілківської селищної територіальної громади Волноваського району Донецької області (далі - Робоча група) було визначено перелік вулиць які першочергово були винесені на громадські обговорення мешканцям громади. Сьогодні у громаді нараховується 254 вулиці, 75 з яких потребували перейменування. В ході обговорень до переліку вулиць що потребують перейменування було додано ще 22 вулиці, які потребували уточнення у назві або не відповідали стандартам державної мови. Таким чином перелік вулиць, які потребували перейменування збільшився до 97.
Для забезпечення врахування думки громадськості з 01.09.2023 по 01.10.2023 включно проводилося громадське обговорення з перейменування об’єктів топоніміки (вулиць, провулків та інших об’єктів) населених пунктів Великоновосілківської селищної територіальної громади Волноваського району Донецької області за результатами яких було перейменовано 79 вулиць але у трьох старостинських округах (Шахтарському, Старомайорському та Зеленопільському) залишилося 18 вулиць по яких до робочої групи не надійшло жодної пропозиції, у зв’язку з чим робочою групою було прийняти рішення  щодо проведення роботи з перейменування після стабілізації ситуації на даних територіях. 
Але Донецькою облдержадміністрацією 29 лютого 2024 року було проведено робочу нараду (в форматі онлайн) з питання виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» (далі – Закон) на якій зазначили, що здійснити перейменування об’єктів топонімії, що розташовані на окупованих територіях до 24 лютого 2024 року на разі не можливо але всі інші об’єкти повинні бути перейменовані у строк до 27 квітня 2024 року (терміни встановлені Законом). 
Тому на засіданні Робочої групи одноголосно було прийнято рішення затвердити запропоновані назви топонімів громади, що сформовані  відповідно до рішення Робочої групи від 30.08.2023 та надати начальнику Великоновосілківської селищної військової адміністрації узагальнені пропозиції щодо перейменування топонімів Великоновосілківської селищної територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь